fredag 22 januari 2016

DC-spelare och GS-segrare bildar hett par i Jönköping

Tog tre Challenger-titlar ihop 2015
Challenger-turneringen RC Hotel Jönköping Open har klart med ytterligare två stora affischnamn.
Svenske Davis Cup-spelaren Johan Brunström och danske Wimbledon-mästaren Frederik Nielsen lär bli en svårslagen duo i Racketcentrum 7-13 mars.
Challenge kunde tidigare i veckan avslöja att Sverigeettan Elias Ymer ska spela i Jönköping och nu är det klart med dragplåster även i dubbelturneringen.
Förra säsongen spelade 35-årige Brunström hem fyra Challenger-titlar, tre av dem just i par med Frederik Nielsen som för fyra år sedan skrällde i Wimbledon – tyvärr! Ja, det tycker väl i alla fall många av oss svenskar eftersom Nielsen och britten Jonathan Marray finalbesegrade Robert Lindstedt/Horia Tecau.
Sverige har inte haft en Challenger på runt 20 år och 2016 blir det två: förutom RC Hotel Jönköping Open också sommarens Challenger i Båstad.
– Det är kanon. Det har varit för stort glapp mellan Future-turneringarna och Båstad/Stockholm, säger Brunström till Challenge.
–  Nu har vi också några spelare som är på challengernivå och några som är precis utanför. Det är en viktig måttstock för spelarna som ligger på futurenivå att få mäta sig med spelarna som ligger på nivån högre. Det är alltså en bra möjlighet för några och en lärorik erfarenhet för andra.
Challenge i tisdags
Johan Brunström har inlett 2016 med att i par med Andreas Siljeström ta Challenger-titeln i Bangkok men planerar också för livet efter karriären. Tillsammans med gamle tenniskollegan Jonas Fransson har Johan startat ”All about Sports”.
- Vi erbjuder bland annat tennisresor till Alicante och företagsevent. Vi har precis dragit igång och kommer snart att erbjuda fler aktiviteter, säger den sympatiske göteborgaren som under karriären tagit fem ATP-titlar varav en (Chennai 2014) i par med Frederik Nielsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar