fredag 29 januari 2016

Mer kompis- än drömfinal Murray en fajter och lipsill

Vad gäller kroppsspråk och minspel är Murray inget bra föredöme
Världsettan mot världstvåan.
Drömfinal?
Nej, jag tycker inte det utan hade hellre sett Milos Raonic utmana titelförsvarande Novak Djokovic i söndagens Australian Open-final.
Självklart kommer kompisarna Andy Murray och Djokovic (de känner varandra sedan tidiga tonåren) att bjuda på några timmars god underhållning och det kan bli spännande.
Men ändå spelarna, deras coacher, publiken på Rod Laver Arena och alla miljontals tv-tittare vet precis hur matchen kommer att se ut. Inte resultatet förstås - även om Djokovic är skyhög favorit – utan att det blir långa och mycket fysiskt krävande baslinjedueller.
Med Raonic i final hade det varit annorlunda. Då hade vi haft den där perfekta mixen av en spelare med mycket stark offensiv och en med världens bästa försvar- och kontringspel.
Dessutom hade det känts fräscht med ett nytt finalnamn som utmanar en etablerad stjärna om titeln, precis på samma sätt som det kände i US Open 2009 och i Australian Open för två år sedan.
I New York satte argentinaren Juan Martin del Potro stjärnorna på plats då han i semi slog ut världstrean Rafael Nadal och finalbesegrade ettan Roger Federer. I Australian Open 2014 besegrade Stanislas Wawrinka tvåan Djokovic i kvartsfinal och satte pricken över i:et med finalsegern mot ettan Nadal.
Okej, Raonic har tagit bara ett set på fem möten med Djokovic men har utvecklat sitt spel mycket sedan deras senaste möte vilket var just i Australian Open förra året då världsettan vann med 3-0 i kvarten.
Idag försvann kanadensarens möjlighet att ta sig till final i samma stund som han redan i mitten av tredje set fick känning en av sträckning som förvärrades efter hand. Det är möjligt att Murray ändå gått segrande ur striden men nu fick han hjälp på vägen.
Den 28-årige skotten är en stor fajter men kroppsspråket och minspelet säger annat. Även om hans fajtervilja överskuggar det andra är det trist att se lipsillen från Dunblane börja tjura så fort det går honom emot. Mot Raonic dröjde det bara ett (1) game – kanadensaren bröt blankt – innan Murray började gorma och svära mot sin coach Amelie Mauresmo och de övriga i teamet på läktaren.
På banan är Murray respektlös mot sitt team och den ende som lyckats få fason på honom är Ivan
Lendl. ”Du ska inte ens titta upp mot mig under matcherna”, klargjorde Lendl redan från början.
Murray lydde och lyfte ett par klasser under deras tid tillsammans.
Han har två Grand Slam-titlar, har förlorat fyra finaler i Melbourne och åkt på torsk i tio av de elva senaste matcherna mot Djokovic som har 21-9 inbördes.
Bara om han underpresterar rejält går serben miste om sin elfte Grand Slam-titel och den sjätte i Australian Open.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar