fredag 29 januari 2016

Hon kan hindra världsettan från att nå Grafs GS-rekord

Står inför sin första Grand Slam-final
Hon hade matchboll emot sig i första omgången.
På lördagsförmiddagen kan hon bli andra tyska med en Grand Slam-titel under proffseran.
Om världssexan Angelique Kerber mot förmodan lyckas ser hon samtidigt till att landsmaninnan Steffi Graf åtminstone ytterligare en tid får vara ensam rekordhållare i antalet GS-titlar under proffseran.
Men det mesta talar förstås för att Serena Williams med en 22:a Grand Slam-titel tangerar Grafs rekord.
När Williams kom till Melbourne sa hon ”Jag har inget att förlora och kan spela helt utan press”.
Eeeh, en spelare som förra året var förkrossande överlägsen och bara två segrar från en Grand Slam har förstås allt att förlora.
Men den 34-åriga amerikanskan förefaller ha lyckats intala sig annorlunda.
Hon som varit ett nervknippe vid åtskilliga tillfällen under de senaste åren har i Australian Open inte ens varit nära att falla offer för sina nerver.
Hittills är bäst att tillägga. På ungefär liknande sätt såg det ju ut i fjolårets US Open innan hon klappade igenom i semifinalen mot Roberta Vinci.
Har segrat i 21 av sina 25 Grand Slam-finaler
Williams har 5-1 inbördes mot Kerber som i WTA-turneringen i Cincinatti 2012 tillfogade Williams hennes enda förlust på 32 matcher efter Franska mästerskapet.
Vänsterhänta Kerber har ett mycket starkt försvar och är en bra kontringsspelare som kan utnyttja motståndarens fart. Det är en spelstil som passar bra mot hårdslående motståndare men bekymret för Kerber är att Williams slår så mycket hårdare än alla andra att tyskan kan få svårt att hänga med i tempot.
Kerbers akilleshäl är den klena andraserven på vilken Williams kan kliva långt in i banan för att returnera.
Väljer Kerber då att dra ner på farten i förstaserven för att öka säkerheten riskerar hon att hamna på bakfoten även då.
Hur det än går kan hon vara nöjd med sin insats i Melbourne där hon i första omgången var bara en poäng från att falla bort direkt mot 64-rankade japanskan Misaki Doi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar