onsdag 13 januari 2016

Viktigt Ymer har is i magen efter svag säsongsinledning

Challenge i tisdags
Värmen knäckte Elias Ymer i kvalet till Australian Open.
Efter bakslagen under säsongsinledningen gäller det nu att Sverigeettan och hans nye coach Fredrik Rosengren har is i magen.
Natten till onsdagen bröts alltså Elias fantastiska svit på tolv segrar i Grand Slam-kval. I 43-gradig värme på Melbourne Park föll svensken mot argentinske grusspecialisten Renzo Olivo – det trots ledning med 6-3, 2-0.
Då började krafterna att sina för 19-årige Ymer som efter matchen (3-6, 6-3, 6-2) var kraftigt medtagen.
– Just nu har jag inte svar på något mer än att Elias har behandlats i över två timmar för kramper och fått dropp, säger Rosengren till tennis.se.
Även om Elias Ymer hade en på papperet gynnsam lottning kommer bakslaget inte oväntat. Han befinner i år i en betydligt otacksammare sits än ifjol. Nu betyder framgångar på den här nivån inte längre att nya sköna rankningspoäng trillar in per automatik utan först har han att försvara poängen från förra året Läs mer här: .Många svåra utmaningar väntar Ymer under 2016
Med det följer en helt annan och betydligt större press vilken kan vara svår att hantera.
Om vi däri hittar förklaringen till att 141-rankade Elias Ymer inlett året med förluster mot sämre rankade motståndare – Ante Pavic (449) i kvalet i Chennai och nu Olivo (174) i Melbourne – ska jag låta vara osagt.
Det viktiga nu är att Ymer inte stressar upp sig inför fortsättningen. I stunder av motgång ligger det nära till hands att bara leta upp eventuella felaktigheter som kan rättas till. Jag tror att det är minst lika viktigt att ha en avslappnad attityd till bakslagen.
Säsongen har inte mer än börjat och även om Ymer på sina två första turneringar tappat sammanlagt 55 poäng behöver det inte betyda ett dyft då säsongen summeras i november.
Ju mindre han tänker på de nu förlorade poängen och på de som han har kvar att försvara desto större är hans möjligheter att klättra på listan.

2 kommentarer:

  1. Håller med till fullo. Skulle inte beskriva det bättre själv.

    SvaraRadera
  2. Sverige lägger sedan ett par år alla ägg i samma korg. Otacksam uppgift för Mikael och Elias att svensk tennis hänger allt på dem. Hade vi haft 2-4 spelare som kvalade till de stora tävlingarna, hade givetvis bröderna blivit avlastade och haft större chanser.

    SvaraRadera