tisdag 19 januari 2016

Ymer blir stort affischnamn i Jönköpings nya Challenger

Spelar på hemmaplan redan i mars

Här dagens stora glädjebesked:
Sverigeettan Elias Ymer ställer upp i Challenger-turneringen i Jönköping.
– Jag ser fram emot den och tror att det kommer att bli ett riktigt starkt startfält, säger Ymer till Challenge.
Turneringen avgörs i Racketcentrum 7-13 mars och är den första Challenger-turneringen i Sverige på runt 20 år.
– Det är mycket positivt med sådana här turneringar på hemmaplan, säger Ymer som inför kvalet till Australian Open fick en fingervisning om att konkurrensen i Racketcentrum blir hård.
– Det är många bra utländska spelare som säger att de funderar på att ställa upp. För de som spelar Davis Cup blir det ont om tid att ställa om till kvalet i Indian Wells och då är Jönköping kanske ett bättre alternativ för dem.
Att svensk herrtennis största affischnamn nu lämnar klartecken för spel i Jönköping innebär att arrangören får en rejäl skjuts i marknadsföringen. Sedan tidigare är det klart att ATP beslutat att livesända matcherna på nätet.
Det är bäddat för en framgångsrik premiärupplaga.
**
Frågetecknet som på grund av skada fanns kring Johanna Larsson inför Australian Open rätades ut i förmiddags. Den 27-åriga Sverigeettan besegrade 29-seedade Irina Camelia Begu med 6-3, 6-2. Nu väntar två år yngre amerikanskan Madison Brengle, rankad 49 och med en åttondelsfinal att försvara på Melbourne Park. Johanna har 1-0 inbördes efter fjolårets kvartsfinalseger på hardcourt i WTA-turneringen i Linz.
**
Spanske världsfemman Rafael Nadals förlust mot landsmannen Fernando Verdasco är självklart en skräll och inte minst då eftersom Nadal var ett break upp i skiljeset. Men vi ska ändå komma ihåg att Verdasco inför mötet hade vunnit två av deras tre senaste matcher och nu gjorde en suverän insats. Så nej, det finns ingen anledning att döma ut Nadals möjligheter att komma tillbaka och slåss om även de tyngsta titlarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar