tisdag 23 februari 2016

Bara litet hopp om att Ymer ska vinna kampen mot tiden

Missar förmodligen bortamatchen mot Ryssland
Sverigeettan Elias Ymer för en kamp mot tiden för att bli spelklar till Davis Cup-matchen mot Ryssland 4-6 mars.
I dagsläget är det inte mycket som talar för att han hinner.
Ymer är däckad av influensa, behandlas med antibiotika och finns inte med i den trupp som DC-kapten Fredrik Rosengren presenterade för en liten stund sedan.
Det är nio dagar kvar innan Rosengren måste spika sitt lag med fyra spelare och han har då möjlighet att göra två byten i den trupp som nominerades i dag och som består av Isak Arvidsson, Daniel Windahl och dubbelparet Robert Lindstedt/Johan Brunström (Markus Eriksson är femte man).
Elias Ymer har inte spelat en match sedan han för drygt två veckor sedan föll i första omgången i en Challenger i Bergamo. Han lämnade återbud till en Challenger förra veckan för att istället träna på hemmaplan – så var det i alla fall tänkt. Men det blev bara en träningsdag innan han insjuknade. Det är fortfarande oklart när den 19-årige västgöten – som tvingades avstå denna veckas Challenger i Cherbourg - kan börja träna.
Med tanke på att Elias inte bara ska tillfriskna och återhämta sig utan också vara redo för långa och fysiskt krävande matcher i bäst av fem set riskerar loppet att vara kört om han inte är tillbaka på banan redan under de närmaste dagarna.
Med eller utan Elias i laget är Sverige starkt nederlagstippat mot Ryssland som med Teymuraz Gabashvili (rankad 47), Andrej Kuznetsov (53) , Jevgenij Donskoy (80) och Konstatin Kravtjuk (125) har en trupp vars sammanlagda rankning är 305 – att jämföras med svenske singelettan Arvidssons 661. Isak har förlorat samtliga sina fyra DC-singlar, den senaste i september 2013. Daniel Windahl är 19 år, rankad 962 och står inför sin debut i dessa sammanhang. Reserven Markus Eriksson är med plats 482 bäst rankad av svenskarna och träningarna fram till torsdag nästa vecka avgör om han går in i laget.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar