lördag 6 februari 2016

Hallå SOK! Ymer får pris - förebild med rätt inställning

Utmärkelsen kommer vältajmat. Foto: Sabina Kidane
Mikael Ymer har haft en tuff inledning på 2016.
Därför känns det extra roligt att kunna avslöja att den 17-årige juniorvärldstrean tilldelas en fin utmärkelse av Tennis Stockholm.
Ymer har nämligen valts till ”2015 års föredöme” - en utmärkelse jag tycker att han ska ta med och sticka under näsan på potentaterna i Sveriges Olympiska Kommitté (SOK).
Det var från deras topp- talangprogram Mikael blev utsparkad och då bland annat med motiveringen att han visar dålig inställning.
Den beskrivningen av Mikael Ymer känner ingen i tennisen igen utan tvärtom är just hans fina inställning en av anledningarna till att Tennis Stockholm valt honom.
Utmärkelsen värmer säkert Mikael lite extra efter den tuffa starten på året där han också tvingats skjuta på säsongspremiären på grund av en bäckenskada.
**
Det är en sak att SOK inte talar klarspråk utan säger att Mikael Ymer har en timeout från topp- och talangprogrammet. Nu har jag hört och sett ett antal tennisledare säga och skriva samma sak och det bara understryker att tennisen tyvärr väljer att ha en underdånig attityd mot SOK. En timeout tar man själv och det är ju inte så att Mikael valt att ta ett uppehåll från SOK. Han är utsparkad.

3 kommentarer:

  1. Men SOK behövde väl bara ett motiv för kunna ta Mikaels stöd och ge det till Elias? Att det inte var sant var det väl bara några få som visste.

    SvaraRadera
  2. I skolans värd påminns vi ständigt om vikten av demokrati och demokratiska värderingar. Det genomsyrar hela skollagen. Tydligen gäller inte samma princip i sportens värd. I alla fall inte för SOK tycks det som. Hur kan man offentligt gå ut med ett djupt kränkande påstående att någon (en 17-åring!!!)har "dålig attityd", och ska stängas av från sitt stöd (en kraftig disciplinåtgärt) utan någon som helst rättslig procedur, utan att redovisa vilka bevis som ligger bakom denna dom, utan att kalla några vittnen eller att personen ifråga har ett försvar, utan tidigare varningar eller mildare sanktioner? Vem som helst som känner Mikael vet vilket fint föredöme han är. Det är skamligt att agera så, och verkligen "dålig attityd" om vi nu ska skicka tillbaks orden till källan. Det är inte så man behandlar en ung människa som är ett sådant fantastiskt föredöme som alla de som har privilegiet att känna honom och att jobba med honom vet. Skönt att han får lite upprättelse.

    SvaraRadera
  3. Jag håller med dig helt och fullt, Jörgen. SOK borde vara en förebild och visa varsamhet i sitt agerande gentemot unga människor. Så koolt att Mikael fick just utmärkelsen Årets förebild!

    SvaraRadera