söndag 14 februari 2016

Hoppas Larsson blir sporrad istället för tyngd av kritiken

Challenge 18 januari  Läs här

Efter närmare en månads tävlingsuppehåll är Johanna Larsson tillbaka.
Det är upp till bevis som gäller för Sverigeettan:
•Hon är andraseedad i WTA-turneringen i Rio de Janerio.
•Hon ska visa kritikerna att hon gjorde rätt som nobbade Fed Cup.
Jag vet inte hur mycket Larsson tog åt sig av kritiken. Men det är osannolikt att 27-åringen från Boden gått opåverkad genom turbulensen som följde av att hon inte ställde upp i landslaget.
Kritiken mot henne växte ytterligare i styrka - se faksimil till höger och  Läs här ! - då det unga och orutinerade Fed Cup-laget förpassades till blåbärsdivisionen.
Skulle Larsson göra snabb sorti i den inte märkvärdiga konkurrensen i Rio kommer hennes belackare utan tvekan vara på tå och hävda att hon hade gjort bättre ifrån sig om hon fått
matcher i kroppen under Fed Cup istället för att då ha en träningsperiod.
Att Johanna Larsson – eller någon annan i samma sits för den delen – bara kan vifta bort allt prat och alla spekulationer är föga troligt.
Jag tror att frågan istället är om Johanna Larsson nu känner en extra besvärande press på sina axlar eller om hon har förmågan att se kritiken som en sporre.
Larsson är rankad 48 och inleder mot 106-rankade spanjorskan Lourdes Dominguez Lino mot vilken hon har 3-1 inbördes. Detta blir deras andra möte på grus, det första var i Collector Swedish Open i Båstad 2011 då Larsson vann en mycket tuff tresetare i kvarten.
 **
Apropå Båstad: turneringen i Rio är av samma storlek och där är 44-rankade hemmafavoriten Teliana Pereira förstaseedad – nämner detta bara för att vi svenskar ska vara glada för att Swedish Open-arrangören presenterar betydligt starkare startfält.
**
Sverigetvåan Rebecca Peterson – rankad 138 – är direktkvalificerad i Rio och ställs där mot starka grusspelaren Lara Arruabarrena som har en grustitel på meritlistan och förra sommaren var i semifinal i Båstad. Peterson har inlett året med förluster i första kvalmatchen i såväl Auckland som Australian Open, vann en av sina tre singlar i Fed Cup och förlorade de övriga två i skiljeset – båda med 6-0. Tillfälligheter eller tecken på att fysiken ännu inte var på topp?
**
Samtidigt med WTA-turneringen i Rio spelas där en ATP-turnering med stjärnfyllt startfält. Turneringen har 500-status och kan bland annat visa upp tre topptio-spelare Rafael Nadal, David Ferrer och Jo Wilfried Tsonga samt Joakim Nyströms hete adept Dominic Thiem. Den 22-årige österrikaren tog idag sin fjärde ATP-titel -samtliga på grus – då han i Buenos Aires finalbesegrade Nicolas Almagro. Reaktion att vänta? Nja, förra året följde Thiem upp titeln i Umag med att veckan efter spela hem titeln i Gstaad – om än i inte lika hård konkurrens som den i Rio.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar