torsdag 25 februari 2016

Trots kräftgång har Larsson kvar greppet om OS-biljetten

Har Johanna semifinal för ögonen?
Ikväll spelar Johanna Larssons kvartsfinal i WTA-turneringen i Acapulco.
Motståndare: slovakiskan Dominika Cibulkova som vid den här tiden för två år sedan var världstia och i dag är 66:a på listan.
Sju platser före henne hittar vi Sverigeettan som föll elva placeringar förra veckan. Men hon klarar fortfarande med klar marginal OS-kvalgränsen som kommer att hamna runt 70. Det är rankningen sjätte juni som bestämmer vilka som kvalificerar sig till Rio-OS vilket självklart är ett av Larssons stora mål i år.
Med tanke på att hon förra året var skadad under en del av vårens grussäsong har hon på sitt favoritunderlag bara 10 poäng från Franska mästerskapet att försvara.
Desto mer står på spel för henne fram till grussäsongen. Larsson var förra året i kvarten i Acapulco och har från denna vecka 165 poäng att försvara fram till gruset.
Allra viktigast är att hon fram till dess inte tappar för mycket mark på rankningen. Det skulle sätta en väldig press på henne att klättra tillbaka till rätt sida av OS-kvalgränsen.
Klarar hon bara den kan Johanna Larsson känna sig säker på en OS-plats även om hon inte uppfyller Sveriges Olympiska Kommittés (SOK) krav. Som Challenge kunde avslöja tidigare i år kommer SOK att frångå sina kriterier för att Sverige ska vara representerat i tennis i Rio-OS.
Den 27-årige norrländskan förlorade det enda tidigare mötet med Cibulkova som 2012 vann med 2-1 i US Opens första omgång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar