torsdag 25 februari 2016

Johanna Larsson föll i natt

Föll i nattens kvartsfinal
Sverigeettan Johanna Larsson förlorade för bara några minuter sedan kvartsfinalen i WTA-turneringen i Acapulco.
Precis som i deras enda tidigare möte tog Larsson första set mot slovakiskan Dominika Cibulkova som denna gång vann med 3-6, 6-2, 6-3 (på grund av den tryckande värmen fick spelarna enligt reglerna en extra lång paus inför tredje set).
Statistiken från den närmare två timmar långa kvartsfinalen visar att spelarna returnerade anmärkningsvärt starkt eller servade svagt: Cibulkova hade åtta servegenombrott, Larsson sex.
Genom kvartsfinalen försvarade sjätteseedade Larsson sina 60 poäng från fjolårets turnering och apropå poäng:
Straxt innan Johanna gick in till kvartsfinalen meddelade hennes coach Mattias Arvidsson mig att jag hade fel i det senaste blogginlägget där det stod att Johanna från och med denna vecka har 165 poäng att försvara fram till grussäsongen. I dessa 165 poäng hade jag räknat in de 30 poäng som Larsson förra året spelade in i Monterrey.
Arvidsson rättar: ”Hon har att försvara 30 men tappar inget vid tidig förlust då hon har annan 30- poängare att ersätta med”.
Jag ber om ursäkt för felet men är i alla fall glad för att det var åt ”rätt håll” och att Johannas läge i själva verket är ännu något bättre än det som beskrevs.
Vi kan konstatera att den överlägsna Sverigeettan blandat och gett under årets två första månader:
Förlust direkt i premiären i Auckland, semifinal i Hobart, andra omgången i Australian Open, andra omgången i Rio - där hon föll mot en 285-rankad kvalspelare - och nu alltså kvarten i Acapulco.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar