söndag 20 mars 2016

Djokovic överlägsenhet är inte odelat bra för sporten

Djokovic tog för en liten stund sedan sin femte titel i Indian Wells

Det är bara att bocka och tacka Novak Djokovic för uppvisningen i Indian Wells-finalen.
Samtidigt är den 28-årige serbens överlägsenhet inte odelat positiv för herrtennisen.
I kväll körde Djokovic över Milos Raonic med 6-2, 6-0, tog sin femte titel i Indian Wells och den 27:e i en Mastersturnering vilket innebär att han nu ligger lika med Rafael Nadal på den listan.
För att överhuvudtaget ha en möjlighet att oroa Djokovic måste Raonic serva på topp och då han nu satte bara 50 procent förstaservar lyckades han knappt få till en svettdroppe på serbens tröja.
Djokovic hade ett makalöst 2015 med tre Grand Slam-titlar, sex Masters-titlar, sammanlagt elva titlar och ett matchfacit på 81-6. Det räckte för att ta bort en del av den där kittlande ovissheten inför de största turneringarna.
Då han inlett årets säsong i samma suveräna stil blandas djup beundran med en känsla av mättnad. Han har tagit tre titlar – Doha, Australian Open, Indian Wells – och har 22-1 i matcher. Enda förlusten kom i Dubai och det sedan han tvingades bryta på grund av en ögonskada.
Det är sådana oförutsedda händelser hans motståndare numera har att sätta sitt största hopp till.
Samtidigt som herrtennisen självklart har mängder av fördelar av att i Djokovic kunna visa upp en av idrottsvärldens största fenomen finns det en baksida i att han spelar i en helt egen division.
Däremot har damtennisen blivit mindre förutsägbar än under de senaste åren. Överlägsna världsettan Serena Williams underpresterade i Australian Open-finalen mot Angelique Kerber och föll i ikväll mot Victoria Azarenka. Vitryskan är med segern tillbaka på topp-10 för första gången sedan sommaren 2014.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar