onsdag 23 mars 2016

Ännu en milstolpe för Ymer

Ska kunna spela avslappnat mot Delbonis

På torsdagen gör Elias Ymer sitt första framträdande i en av ATP-tourens nio största turneringar.
Den 19-årige Sverigeettan har fått wild card till Masters-turneringen i Miami och möter där Federico Delbonis – den 48-rankade argentinaren som trots gummiarm i slutskedet skrällde mot världstvåan Andy Murray i förra veckans Masters-turnering i Indian Wells.
De två senaste åren har Elias fallit i kvalet i Miami och förra säsongen spelade han kval också i Monte Carlo men nu är han för första gången inne i en huvudturnering i dessa sammanhang.
En milstolpe i karriären och självklart ett stort ögonblick även om han redan förra året spelade huvudturneringen i samtliga fyra Grand Slam-turneringar.
Förutom framgångarna i Grand Slam-kvalen tog han ifjol  också sin första Challenger-titel och gick till åttondelsfinal i 500-turneringen i Barcelona. Det gjorde att många skruvade upp förväntningarna på Elias inför årets säsong och det har stundtals synts att han tyngts av pressen.
Därför tror jag att det passar honom perfekt att mot Delbonis kunna gå ut på banan med känslan att inte ha något att förlora.
**
Mönstret upprepar sig tyvärr för Johanna Larsson mot Dominika Cibulkova. Precis som i deras två tidigare möten tog Johanna ikväll första set för att ändå lämna banan som förlorare. 4-6, 6-1, 6-2 till slovakiskan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar