onsdag 9 mars 2016

Segern mot doldisen tyngre än skrällen mot fixstjärnan


Challenge i måndags
I If Stockholm Open 2012 skrällde han mot världsstjärnan Gael Monfils.
Det är 28-årige Patrik Rosenholms största skalp i karriären.
Ändå tycker jag att hans seger i dag mot Mirza Basic väger tyngre.
Nej, den får inte tillnärmelsevis lika stor uppmärksamhet i media men varken det eller att 132-rankade Basic är ljusår från Monfils stjärnstatus har med saken att göra.
Värderingen görs istället utifrån detta:
•Monfils lallade omkring på centercourten i Kungliga hallen dit han kom som titelförsvarare men lämnade med svansen mellan benen. Jag ska inte påstå att den oberäknelige fransmannen tankade men han var i alla fall så nonchalant ointresserad att det inte går att dra några högre växlar på Patriks knall. Däremot var det starkt av honom att hålla nerverna under kontroll och utnyttja Monfils oengagerade uppträdande.
•Basic – som tidigare i år kvalade in och gick till andra omgången i Australian Open – gjorde i dag allt som stod i hans makt för att vinna i första omgången i RC Hotel Open i Jönköping. Därför var han i många avseenden en svårare motståndare för Rosenholm än vad Monfils var i Stockholm 2012 och det trots att Basic inte varit och med all sannolikhet aldrig kommer att vara ens i närheten av fransmannens kunnande eller meritlista.
Segern i dag var Rosenolms första i en huvudturnering på Challengertouren sedan 2014 och precis som i kvalet imponerade han genom att spela avslappnat. Då han servade för matchen såg Patrik visserligen lite spänd ut och det var skönt för honom att med två kanonservar vid 15-40 se till att det inte blev spel om poängen.
Bara några minuter efter att Rosenholm slagit in matchbollen träffade Torbjörn Dencker och jag honom. Du ser inslaget här.
**
I sin debut på Challengertouren pressade 19-årige Daniel Windahl estländske veteranen Jürgen Zopp. 
Inget tydde på annalkande dramatik då Zopp hade 6-1, 2-0. Men Windahl kom in i tempot, tvingade fram ett skiljeset och var vid 5-4, 30-30 i Zopps serve ytterst nära att skaffa sig matchboll. Efter Zopps nätrullare på den poängen och några tveksamma domslut lyckades Daniel inte hålla huvudet kallt utan istället lyste juniortakterna igenom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar