onsdag 9 mars 2016

Isak Arvidssons största skalp betydde också första segern


Tacka för att han är glad


Idag nådde Isak Arvidsson en milstolpe i karriären.
I RC Hotel Open tog han sin första seger på Challengertouren. Som grädde på moset tog han också sin största skalp.
Med 5-7, 7-5, 6-3 mot andraseedade tysken Dustin Brown slog sig Arvidsson fram till andra omgången och ett möte med Andrej Golubev från Kazakstan.
Arvidsson är 23 år och Sverigefemma på rankningen där han ligger 658. För två år sedan slog han sig in bland de 500 främsta och säsongen dessförinnan hade han för första gången ställt upp i ett Challengerkval. Det skedde i Marocko och han tog sig in. Likadant då han i Finland året efter spelade sitt andra Challengerkval. Att han båda gångerna föll i första omgången kunde ändå inte överskugga styrkebeskedet att han kvalat in två gånger på lika många försök.
Sedan dess har Isak spelat åtta Challengerkval utan att ta sig in i huvudturneringen.
Han fick wild card till veckans Challenger i Jönköping där han verkligen känner sig hemma i Racketcentrum. Men så är han också född och uppvuxen i närliggande Hjo. Hans skräll i dag ger förhoppningsvis stort eko så att läktarna blir ännu mer välfyllda än vad som varit fallet de första dagarna.
Om känslan att spela på hemmaplan berättade Isak då Torbjörn Dencker och jag träffade honom efter matchen. Klicka här för att se intervjun
Isak,  Elias Ymer och Patrik Rosenholm är alltså framme i andra omgången och i dubbel hittar vi två hemmapar i andra omgången. Det är Arvidsson/Fred Simonsson och duon Markus Eriksson/Milos Sekulic som idag skrällde rejält.
De slog ut andraseedade Rameez Junaid/Jonathan Marray som båda ligger runt 70-strecket på dubbelrankningen där Markus ligger 540 och Milos 585.
Med segern tog hemmaduon också en stor skalp eftersom Marray för fyra år sedan blev Wimbledonmästare i par med dansken Frederik Nielsen.
Även Nielsen gjorde sorti i dag, detta i par med Johan Brunström vilket visar att dubbelturneringen håller mycket hög klass.
På torsdagen kommer ytterligare minst en svensk gå vidare i dubbel. Elias Ymer/Daniel Windahl ställs mot Andreas Siljeström/Mateusz Kowalczyk – om nu handledsskadade Siljeström är redo för spel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar