måndag 28 mars 2016

Wilander fick se nya adepten ta största skalpen på ett år

Wilander har anledning vara nöjd så här långt
Amerikanska stjärnskottet Madison Keys har fått en bra start med sin nye coach Mats Wilander.
I går slog 21-åriga Keys ut världsnian Roberta Vinci i WTA-turneringen i Miami. Det var inte bara Keys första seger mot Vinci (som vunnit deras två tidigare möten i raka set) utan också hennes första seger på drygt ett år mot en spelare på topptio.
Hårdslående Keys har haft en motig inledning på 2016 då hon bland annat besvärats av en benskada. Inför Miami hade hon spelat bara två turneringar under säsongen: premiären i Australian Open – där hon gick till åttondelsfinal – och Indian Wells där det blev förlust direkt mot 95-rankade kvalspelaren Nicole Gibbs.
Det fanns alltså anledning att sätta frågetecken för Keys form inför Miami där hon och världsettan Serena Williams är enda hemmaspelare som gått fram till åttondelsfinal. Där väntar Irina-Camelia Begu – en av tre kvarvarande rumänskor - på Madison Keys som är en av de mest intressanta spelarna i den unga generationen.
Efter turneringen i Miami ska hon och Mats Wilander lägga upp planen för hur deras framtida samarbete ska se ut. Den 51-årige svensken har redan gjort klart att han inte har möjlighet att arbeta heltid med amerikanskan.
**
Horacio Zeballos lever verkligen upp till att vara en Lucky Loser. Efter förlust i kvalfinal fick han en plats i huvudturneringen i Miami. Ytterligare två kvalfinalförlorare gick in men det var Zeballos som fick insjuknade Roger Federers plats vilket innebar att den 30-årige argentinaren blev framflyttad till andra omgången. Där slog Zeballos ut Juan Martin del Potro, följde upp det med seger mot Fernando Verdasco och är nu i åttondelsfinal mot David Goffin. Att Zeballos inför Miami inte hade vunnit en match på ATP-touren sedan juli förra året gör inte saken sämre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar