söndag 3 april 2016

Även då han inte är sitt bästa jag är Djokovic bäst i världen

En historisk segerkyss från herrtennisens gigant
Världsettan Novak Djokovic spel var inte ruggigt imponerande under Masterturneringen i Miami.
Ändå stod han där ikväll med bucklan.
Snacka om imponerande.
Den 28-årige serben tappade inte ett set på vägen fram till sin 28:e Mastertitel, den som gör honom segerrikast i historien i dessa sammanhang.
Rafael Nadal har 27 titlar, Roger Federer 24 och Andre Agassi 17 – där har ni toppkvartetten.
Att Djokovic inte presterat på topp i säsongen andra Masterturnering tror jag har en enkel förklaring: han har helt enkelt inte behövt göra det.
Vi har tidigare sett åtskilliga exempel på hans förmåga att höja sitt spel till en tillräcklig nivå för att vinna. Det även då de på papperet svåraste motståndarna spelat på topp.
Det gjorde inte Kei Nishikori ikväll. Ett litet hopp om en någorlunda jämn tillställning tändes då den japanske världssexan bröt direkt. Det var ingen slumpens skörd att Djokovic bröt tillbaka direkt. Han toppar de flesta listor och så även den över spelare som oftast bryter tillbaka direkt, han gör det 39 procent av gångerna han tappat serven.
Finalen – 6-3, 6-3 – bjöd på mängder av oprovocerade misstag och det vi kommer att minnas var just att Djokovic blev segerrikast i Masterhistorien.
Den förkrossande överlägsne världsettan har tagit årets tre första tunga titlar – Australian Open, Indian Wells och Miami – och hans enda förlust på 29 matcher kom då han i ATP-turneringen i Dubai tvingades ge upp på grund av en ögonskada.
Det är bara att bocka och buga, ta av sig hatten eller göra vad som helst för att visa sin uppskattning för racketartisten som om han får vara frisk och skadefri kommer att dominera årets säsong på samma sätt som han gjorde under 2015.
**
Susanne Celik tog i 25 000-dollarturneringen i Kofu sin första titel på 22 månader. Celik kvalade in i turneringen där hon inte släppte set. Den 21-åriga Sverigetrean har bara en förlust på de 14 senaste matcherna och förhoppningsvis håller formen i sig då hon nu reser till Sydkorea för mer ITF-spel.
**
Sverigetvåan Rebecca Peterson pressade etablerade WTA-spelaren Madison Brengle till tre set i semifinalen i 50 000-dollarturneringen i Florida. Trots förlusten innebar turneringen  ett stort kliv framåt för 20-åringen som haft en tuff inledning på året.
**
Den populära podden Tack Sverige gästades häromveckan av Mats Wilander. Tidigare världsfyran Thomas Enqvist har också varit på besök hos Anton Edman och du kan höra deras samtal här:
Acast: http://aca.st/6c2bbe

2 kommentarer:

  1. Stå och spela baslinjespel mot djokovic håller inte. Förutom när Wawrinka är på humör och hans backhand fungerar. Annars finns det bara Federer som kan slå djokovic pga sitt varierande spel och bra serve.

    SvaraRadera
  2. Stå och spela baslinjespel mot djokovic håller inte. Förutom när Wawrinka är på humör och hans backhand fungerar. Annars finns det bara Federer som kan slå djokovic pga sitt varierande spel och bra serve.

    SvaraRadera