lördag 30 april 2016

Ymer behöver heltidscoach - Norman toppar önskelistan


Magnus Norman är en världens hetaste coacher
Vem skulle Du vilja se som coach för Elias Ymer?
Mitt namn: Magnus Norman.
Sannolikt står den snart 40-årige värmlänningen högst även på Elias önskelista.
De har tidigare jobbat tillsammans på Good to Great, akademin som Norman driver tillsammans med Nicklas Kulti och  Mikael Tillström.
Att önska är en sak.
Norman coachar sedan tre år Stanislas Wawrinka som är världsfyra och slåss om de tyngsta titlarna. Att Magnus skulle bryta det samarbetet av anledningen att han hellre vill hjälpa en spelare som kämpar sig att ta sig in på topp-100?
Det känns förstås som en utopi och det räcker att sätta sig in i Normans sits för att förstå varför.
Även då Magnus samarbete med schweizaren en dag upphör kan det visa sig att en duo med Ymer och Norman är ett önsketänkande.
Norman är en av tenniscirkusens mest respekterade coacher och kommer att överösas av lukrativa anbud från toppspelare, de som – likt Wawrinka gjorde för tre år sedan – knackar på dörren till toppen och unga stjärnskott.
Men det är ju tillåtet att drömma.
I går kunde Challenge avslöja att samarbetet mellan Ymer och Dan Eklund bryts.
Eklund har tyckt att resandet och livet i kappsäck varit slitsamt. Under den sista tiden har han haft svårt att hitta motivationen att offra så mycket av sitt privatliv. Eklund återvänder nu till arbetet han varit tjänstledig från.
Jag skrev också så här igår:
”Nu talar allt för att det blir ett spanskt exproffs med meriter från främst Challengertouren som tar över Eklunds roll i teamet runt Sverigeettan”.
I dag på morgonen fick jag information om att en sådan lösning inte varit aktuell och jag beklagar den felaktiga spekulationen.
Under överskådlig tid kommer Elias inte att ha någon coach med sig på de turneringar (närmast nästa
Challenge i går
vecka i en Challenger i Aix en Provence) då huvudansvarige coachen och förbundskaptenen Fredrik Rosengren inte finns vid hans sida.
Det kan gå bra ändå och sett i ett kortare perspektiv spelar det kanske ingen som helst roll att Elias Ymer saknar en heltidsanställd tränare i år.
Men på längre sikt är det inte alls bra.
Jag har största respekt för Fredrik Rosengrens kunnande och meritlista och vet att han brinner för sin uppgift tillsammans med Ymer.
Problemet är att Rosengren i sin roll som förbundskapten har även flera andra åtaganden och därför saknar möjlighet att ägna Elias så mycket tid som skulle vara önskvärt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar