torsdag 12 maj 2016

Arvidsson öppnar dörren till att bli nästa Fed Cup-kapten


Spelade 15 (!) år i Fed Cup-laget
Exproffset Sofia Arvidsson är intresserad av jobbet som Sveriges nya Fed Cup-kapten. 
– Fed Cup har alltid legat mig varmt om hjärtat så om jag på något sätt skulle kunna hjälpa Sverige tillbaka mot elitdivisionerna någon gång så skulle det vara roligt, säger Arvidsson till Challenge.
I går blev det klart att Lars-Anders Wahlgren i sommar slutar som förbundskapten för de svenska tennisdamerna.
Jag lanserade igår förslaget att förbundet inte anställer en ny heltidsanställd förbundskapten utan Arvidsson som Fed Cup-kapten vars roll begränsas till matcherna och träningslägren inför dem. 
Sofia Arvidsson är som klippt och skuren för jobbet och det glädjer mig verkligen att hon inte ställer sig avvisande till förslaget.
Med sin långa erfarenhet från proffstennisen kan den 32-åriga halländskan bli en ovärderlig tillgång för svensk damtennis även i övrigt. Utan en heltidsanställd förbundskapten skulle förbundet kunna satsa på ett team av ledare med begränsade och skräddarsydda uppdrag. Åsa Svensson, Maria Lindström och Maria Strandlund Tomsvik är några exempel på personer vilka skulle kunna skapa en stark konstellation som ger de unga löftena bästa tänkbara uppbackning.
Sofia Arvidsson säger att hon inte har någon speciell coach/tränare som förebild men däremot har hon en klar bild av hur en bra ledare är:
-Jag uppskattar samma egenskaper hos tränare som jag gör hos människor. Sådana som trots alla framgångar är ödmjuka och inte rädda för att lyssna och lära sig nya saker för att utvecklas. Finns några sådana i Sverige men vill inte nämna någon ifall jag råkar glömma någon.
Arvidsson coachades under ett antal år av Lars-Anders Wahlgren.
– Vi hade några riktigt bra år ihop som spelar och tränare. Om jag ska säga något så var ”Walen” inte rädd för att lyssna på vad jag tyckte och tillsammans hittade vi ofta en bra väg.
Just nu befinner sig Arvidsson i USA där hon coachar Sverigetrean Susanne Celik på några ITF-turneringar. Celik är förstaseedad i denna veckas 25 000-dollarturnering där hon idag säkrade en plats i kvartsfinal efter att ha vänt 0-1.
Men nej, Arvidsson är inte Celiks privata coach utan gör ett tillfälligt inhopp så någon risk för dubbla
Challenge i onsdags
lojaliteter finns inte om Fed Cup-jobbet blir verklighet.
Om inte blir hon kanske privat coach. Efter många år på WTA-touren och med hårt späckade scheman ser hennes tillvaro nu helt annorlunda ut.
– Vet inte riktigt vad jag vill. Går igenom en stor omställning. Men jag har ju samlat på mig mycket erfarenhet under åren på proffstouren. Delar gärna med mig av det till tjejer och killar som vill gå samma väg. Men det ska ju helst vara i svensk tennis.
Arvidsson har öppnat dörren för Svenska tennisförbundet.
 Nu är det bara att hoppas att ordföranden Thomas Wallén och de andra i styrelsen tar tillfället i akt och bjuder in en av svensk damtennis största spelare genom tiderna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar