söndag 29 maj 2016

Även Sverigeettans kompis har säkrat biljett till Rio-OS


Den här gesten vill vi se idag
Undrar vilka go´bitar Eurosport tänker snuva oss på i dag i Franska mästerskapet.
Varför inte till exempel hemmafavoriten Richard Gasquet mot världssexan Kei Nishikori?
Det finns ju en rad ointressanta matcher Eurosport kan visa på sina två kanaler så att de som ännu inte köpt Eurosportplayer känner sig nödgade att göra det.
Nej, nu ska jag inte vara så´n.
Smaken är ju som baken. En match som mängder av tittare anser är stekhet kan betraktas som iskall av andra. Det går inte att göra alla nöjda och det finns inget facit på vad som är rätt eller fel.
Men att döma av mängden starka reaktioner jag fick i går delar i alla fall många min uppfattning att det var fräckt och respektlöst av Eurosport att inte sända höjdarmatchen Dominic Thiem-Alexander Zverev.
**
Johanna Larsson och Kiki Bertens spelar i eftermiddag tredje omgången i dubbel. Men vet fortfarande inte vilket par som väntar. Serena och Venus Williams tog i går kväll första set mot Vitalia Diatjenko/Galine Voskoboeva då matchen bröts på grund av mörker. Hade ena ögat på Champions League-finalen men det jag såg av dubbeln imponerade verkligen inte. Venus Williams hade kort innan avslutat en tresetare mot Alize Cornet och såg stel ut. Syrran var inte mycket bättre.
Frågan är hur mycket kraft de tänker lägga på dubbeln nu då det myckna regnandet gett ett så komprimerat spelschema att förberedelserna inför singeln riskerar att bli lidande. Självklart vill de spela hem en 14:e Grand Slam-titel och en tredje titel i Paris men det förutsatt att det inte försämrar deras möjligheter i singel. Även om Williams vinner den från igår avbrutna matchen och är taggade mot Larsson/Bertens har fjolårets Båstad-segrare en bra chans. Paret tog förra veckan titeln i WTA-turneringen i Nürnberg, inledde Franska mästerskapet med att slå ut regerande mästarna Bethanie Mattek-Sands/Lucia Safarova och ligger 14 på årsrankningen. Williams har spelat bara en turnering ihop i år och föll då direkt. Deras insats så här långt i Paris ger inte heller anledning till skrämselhicka.
*
Även Kiki Bertens är kvar i singel. Hon inledde med att slå ut världstrean och årets Australian Open-segrare Angelique Kerber och är framme i åttondelsfinal. Med det uppfyller hon kraven från Nederländernas olympiska kommitté och har säkrat en biljett i Rio-OS. (Challenge har tidigare kunnat avslöja att även Johanna Larsson får en OS-plats tror att hon inte uppfyller kraven från Sveriges Olympiska kommitté).
Bertens möter närmast amerikanskan Madison Keys som inte bara gör sitt bästa Franska mästerskap utan som också under våren svarat för sin starkaste grussäsong i karriären.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar