lördag 21 maj 2016

Därför kan Sverigeettan vara säker på att få spela Rio-OS


Spelar i Paris på favoritunderlaget

Franska mästerskapet är den Grand Slam-turnering där Johanna Larsson har störst möjligheter.
Men för att Sverigeettan ska överleva andra omgången på Roland Garros måste hon ändå skrälla.
Även om Larsson inte visat strålande form på sistone kan jag inte tro annat än att hon besegrar 86-rankade polskan Magda Linette som trivs bättre på gräs och hardcourt än på grus – Larssons bästa underlag.
Men det är också där 18-rankade Sara Errani kommer bäst till sin rätt och det blir sannolikt italienskan som väntar i andra omgången för Johanna. Errani var i final i Paris 2012, året därpå i semi och har de två senaste åren varit i kvartsfinal.
Däremot har den anmärkningsvärt servesvaga italienskan inte alls övertygat under den senaste tiden utan åkt ut direkt i Rom och Madrid.
Larsson spelar sin 24:e Grand Slam-turnering och en plats i tredje omgången i Franska och US Open (båda 2014) är hennes hittills bästa resultat.
Den 27-åriga svenskan är rankad 59 och kommer att klara den internationella kvalgränsen till OS i Rio (Rankningen 6 juni gäller och gränsen kommer att ligga runt 70).
Jag ser att det i media och på sajter spekuleras i att Larsson kanske ändå inte får göra OS-debut eftersom hon inte uppfyller Sveriges Olympiska Kommités (SOK) kriterier.
Skriver det därför åter en gång: SOK kommer att bortse från sina kriterier och ge Johanna Larsson en OS-plats. Anledningen är att Sverige annars inte skulle vara representerat i Rio. SOK säger att Sverige SKA vara representerat i OS. Eftersom ingen annan svensk ens är i närheten av att kvalificera sig får Larsson en OS-biljett.
Svårare än så är det inte.
Punkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar