torsdag 19 maj 2016

Hans imponerande svit bryts - landsman kan få chansen


Lindstedt lämnade nyss trist besked
Dagens stora tennisnyhet: 17-faldige Grand Slam-segraren Roger Federer har lämnat återbud till Franska mästerskapet.
Challenge kan meddela nästa återbud som visserligen inte får stort internationellt genomslag men är lika trist för alla svenska tennisfans:
Dubbelspecialisten Robert Lindstedts skada tvingar honom att stå över årets andra Grand Slam-turnering som på måndag inleds på Roland Garros.
Challenge kunde 3 maj berätta att den tidigare världstrean på träning ådragit sig en bristning i fästet till ett revben.
”Jag hoppas vara tillbaka till Franska”, sa Lindstedt då.
Men när jag för bara några minuter sedan frågade Robert om läkningen går som han hoppats kom beskedet:
– Inget vidare. Blir inget franska.
Det är första gången sedan 2007 som Robert Lindstedt inte  spelar en Grand Slam-turneeing och även då handlade det om Franska mästerskapet.
– Den gången var det operation av ett ljumskbråck, säger han.
Sedan dess har Lindstedt spelat 35 Grand Slam-turneringar i rad. En imponerade svit om än en bra bit från Federers 65 men så har den 34-årige schweizaren också den i särklass längsta sviten i historien.
Challenge  3 maj
 *
Mycket talar för att Sverige kommer sakna representation på herrsidan i Paris. I går föll Elias Ymer och Christian Lindell i andra kvalomgången i singel. Dubbelparet Johan Brunström/Andreas Siljeström – som idag förlorade semifinalen i ATP-turneringen i Nice – är anmälda till Franska men det krävs sju återbud för att de ska ta sig in. Nu står hoppet istället främst till att enstaka spelare i kvalificerade par ska dra sig ur vilket skulle kunna innebära att Brunström och/eller Siljeström får chansen. Idag blev alltså Lindstedts partner Dominic Inglot utan medspelare i Paris. Britten är rankad 29 och ett par med honom och Brunström (rankad 77) eller Siljeström (78) skulle gå in i Paris. Har Inglot inga sådana planer får svenskarna hoppas på fler återbud.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar