torsdag 19 maj 2016

Framtidshoppet utmanar en dubbelt så gammal exstjärna


Östlund överlistar många motståndare
På fredagen står 19-åriga Fanny Östlund inför sin karriärs kanske största match:
På andra sidan nät i semifinalen i ITF-turneringen i Båstad: Tidigare världssjuan Patty Schnyder som fyller 38 år senare i år och som bland annat har en Grand Slam-semifinal och sex kvartsfinaler på meritlistan.
– Det blir säkert tufft men ska också bli jättekul, säger Östlund till Challenge.
På plats 637 har Fanny sju landsmaninnor framför sig på rankningen.
Men hon är också tillsammans med jämngamla Kajsa Rinaldo Persson yngst av de tio främsta svenskorna.
– Målet på sikt är topp 100 men först och främst gäller det att gå upp i 25 000-dollarturneringar.
Veckans turnering i Båstad är på 10 000-dollarnivån där Fanny har två finaler från förra året som främsta meriter. I år har det blivit två kvartsfinaler som bäst, senast förra veckan i Båstad.
– Jag tycker inte att det är så stor skillnad på hur jag spelar nu jämfört med hur det såg ut under säsongsinledningen. Det är några småsaker som fallit på plats och jag är glad att allt jobb jag lagt ner ger resultat, säger Fanny och fortsätter:
– När man vinner några jämna matcher stärks självförtroendet vilket gör att nästa liknande situation blir lättare att hantera.
Fanny Östlund har en fantastisk känsla, en härlig slice  och stor variation i spelet .Genom att växla tempo och med stoppbollar rycka motståndaren i djupled lyckas hon ofta få till en matchbild som passar nio av tio spelare mycket illa.
Patty Schnyder hör sannolikt inte till dem. Den vänsterhänta schweiziskan har själv en spelstil som skiljer sig från mängden och lyckas ofta med sina vinklade slag mer manövrera än slå ut sina motståndare.
– Jag såg henne spela lite idag och så har jag kollat henne lite på nätet också, säger Östlund som sedan fyra år tränar på akademin Good to Great där hon har Andre Razzoli som coach.
– Sedan två och ett halvt år tränar jag där på heltid, innan dessa var det två dagar i veckan.
Fanny slår självklart ur underläge mot Schnyder som förra året gjorde comeback efter fyra års uppehåll och idag är rankad 436 men har mycket mer tennis i sig än så. Under storhetstiden var hon lynnig men förmodligen/förhoppningsvis har Schnyder mognat sedan hon betedde sig så här efter semifinalförlusten mot Conchita Martinez i Charleston 2004.

*
Cornelia Lister fortsätter att övertyga i den svenska tennismetropolen. Förra veckan var hon i final där och idag tog hon sig till semi. Där väntar fjärdeseedade norskan Melanie Stokke. Ovanpå det är Lister i dubbelfinal.
*
Av de 16 startande hemmahoppen i herrturneringen är tre framme i semi.  Där möts Dragos Madaras och Isak Arvidsson medan Fred Simonsson ställs mot japanen Kaichi Uchida. Arvidsson bröt förlusttrenden mot Markus Eriksson och hann också med att spela hemma dubbeltiteln i par med tysken George von Massow.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar