fredag 6 maj 2016

Den här Murray vill bara Nadal se i lördagens semi


Nej, det där håller inte mot Nadal...
På lördagen har världstvåan Andy Murray chans att ta gruvlig revansch – på sig själv.
Hans juniortjuriga uppträdande i semifinalen i Monte Carlo mot Rafael Nadal hade varit genant för alla spelare som försörjer sig på sporten.
Efter ett mycket bra första set vek lipsillen från Dunblane ner sig allt mer för att vara uppgiven i skiljeset.
Genom åren har han haft ett antal sådana där djupdykningar men tack och lov är de numera sällsynta.
Däremot hänger den negativa attityden med. Han tjurar, blänger på och gormar åt sitt team och har ett negativt kroppsspråk. Trist att se men ändå av underordnad betydelse så länge han offrar sig i bollduellerna och bjuder på det bästa motstånd han för dagen kan.
Det gör han oftast.
Den mentala genomklappningen i Monte Carlo var förhoppningsvis undantaget som bekräftar regeln att Andy Murray i mognad åtminstone börjar närma sig sina 28 år.
På lördagen ställs han åter mot Rafael Nadal, nu i semifinal i Masterturneringen i Madrid där spanjoren mot Joao Sousa tog sin trettonde raka seger på favoritunderlaget. Världsfemman blandade storspel med grova missar av slaget vi aldrig såg på han storhetstid och som nu gör honom betydligt mer sårbar än då. Titlarna i Monte Carlo och Barcelona har utan tvekan stärkt Nadals självförtroende
...men det här kan göra det
men fortfarande saknas en del pusselbitar i hans spel.
Förutsatt att Murray spelar på hög nivå i semifinalen kan den mycket väl bli en repris på fjolårets final
mellan dem då skotten tog sin första Mastertitel på grus. Bara två av hans 32 titlar har kommit på grus där Nadal tagit 49 av sina 69 titlar.
Nu behöver Murray förstås inte vinna för att ta revansch på sig själv efter debaclet i Monte Carlo - det räcker med att han kämpar.
I den andra semifinalen möter världsettan Novak Djokovic sexan Kei Nishikori.


2 kommentarer:

  1. Jag såg en del av matchen mot Simon. Murray håller fortfarande på och pratar med sig själv o boxen o gnäller trots att han leder. Mycket märkligt beteende och tråkigt att se. Tror Nadal psykar ner Murray igen och går till final.

    SvaraRadera
  2. Ja, det där gnället lär han väl aldrig göra sig av med. Trist. Men huvudsaken är ändå att han sliter ont under poängen.

    SvaraRadera