lördag 7 maj 2016

Fortsatt huvudbry för Nadal Murray tog dubbel revansch


Hinner han hitta storformen till Paris?
Med drygt två veckor kvar till Franska mästerskapet letar tidernas gruskung fortfarande efter storformen.
Dagens Madrid-semifinal mot Andy Murray blev ytterligare ett i raden av exempel på att Rafael Nadal numera är sårbar även på favoritunderlaget.
7-5, 6-4 till den titelförsvararen som tog rejäl revansch för förlusten i Monte Carlo-semifinalen.
Framför allt tog Murray revansch på sig själv efter den slokörade insatsen i deras senaste möte.
Nu var världstvåan totalt fokuserad från första till sista boll. Inte ens det faktum att förstaserven inte satt som han önskade fick skotten ur humör. I första set slog han in bara 41 procent förstaservar för att öka till 65 procent i andra. Däremot servade han riktigt bra på ett antal av de totalt elva breakbollar som spanjoren inte lyckades förvalta.
Murray hade mycket bra bollträff större delen av matchen och tryckte då tillbaka Nadal långt bakom baslinjen för att sedan vid ett antal tillfällen avgöra med väl avvägda stoppbollar.
Då Nadal bröt tillbaka till 4-5 i andra set vädrade hemmapubliken en vändning men efter några riktigt grova missar tappade världsfemman sitt efterföljande servegame.
Just de många oprovocerade misstagen i kombination med mindre kraftfullt spel är vad som främst skiljer Nadal nu jämfört med då han var som bäst. Visst, han har nyligen tagit titlar i såväl Monte Carlo som Barcelona men motståndet har inte varit av kalibern att det utgjort en värdemätare av slaget Murray var i dag.
Precis som vanligt tilläts Nadal i stort sett konsekvent dra över tiden mellan poängen. Först då spanjoren inför en viktig poäng i slutet av första set drog över med tio sekunder såg svage domaren Carlos Bernardes anledning att utdela en varning.
Inför nästa poäng tog Nadal 29 sekunder istället för tillåtna 25 sekunder på sig och skulle alltså ha fått poängstraff.
Men nej, någon sådan kom förstås inte. Bernardes vill ju inte riskera jobbet...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar