lördag 7 maj 2016

Doldis svenskt glädjeämne men Ymer var en besvikelse


Söderlund tränar på Good to Great
Svensk tennis hade stora framgångar i veckans ITF-turnering i Karlskrona.
Allra roligast var att en ung doldis klev fram och tog titeln.
Okej, i juniorkretsar är snart 19-årige Carl Söderlund inte okänd men rankad 793 och med sju landsmän framför sig på listan möts hans namn knappast av igenkännande nickar runt om i tennis-Sverige.
Ännu så länge är bäst att tillägga.
Ett år yngre Mikael Ymer är ende yngre svensk Söderlund har framför sig på listan och det är just när spelare i den där åldern – eller gärna ännu yngre – når stora framgångar i denna kategori turneringar som det känns riktigt hett. Självklart är alla framgångar välkomna men då en spelare runt 25 år lyfter bucklan i en 10 000-dollarturnering är det ju inte så att vi säger ”wow- den där spelaren blir intressant att följa i framtiden”.
Men det kan vi säga om Carl som på vägen fram till karriärens andra ITF-titel (den första i Norge ifjol) slog ut ut bland andra de två högst seedade och titelförsvarande Fred Simonsson. Söderlund tappade inte ett set och finalbesegrade andraseedade japanen Kaichi Uchida med 6-1, 6-2.
Rapporterna från Karlskrona berättar att Söderlund jobbat hårt under veckan och visat upp en mycket positiv attityd. Härligt att det betalade sig. Förbundets sportchef Johan Sjögren larmade nyligen om att svenska spelare numera sticker ut genom att ha ett negativt beteende på banan. Sjögren har rätt i sin kritik vilket inte innebär att samtliga svenska spelare har anledning att ta åt sig av den.
**
Simonsson och Isak Arvidsson nådde semi och tog parets tredje dubbeltitel på två månader.
**
Medan Carl Söderlund var det stora svenska glädjeämnet på lördagen var Elias Ymer en besvikelse. Jag hade inte möjlighet att se hela Sverigeettans semifinal mot 147-rankade Carlos Berlocq i Challengerturneringen i Aix en Provence- lika bra det. Det jag såg var nämligen en Sverigeetta som långa stunder saknade fokus och det med karriärens tredje Challengertitel inom räckhåll. Elias räddade visserligen en matchboll i andra set och tvingade fram ett skiljeset - där han tog sex (!) poäng. 2-6, 7-6, 0-6.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar