söndag 8 maj 2016

Se hyllningarna till Federer då han laddar upp inför Rom


Publikfavorit var han än spelarDjokovic, Murray, Nadal och alla de andra får ursäkta – i popularitet är de inte ens i närheten av att kunna mäta sig med Roger Federer.
Den 34-årige schweizaren är med sin 17 titlar segerrikast i Grand Slam-historien men det är i ännu högre grad hans eleganta spelstil och ödmjuka personlighet som gjort honom till en av sportens främsta ambassadörer genom alla tider.
Då Federer spelade If Stockholm Open 2010 var det många svenska tennisälskare som såg Federer live för första gången. Han spelade där också 2000, var då i och för sig en jättetalang men ändå okänd utanför den trängre kretsen.
Annat då 2010. Intresset var enormt och Federers träning inför turneringen skedde inför mycket välfyllda läktare i Kungliga hallen.
På samma sätt ser det ut på många platser runt om i världen då Federer tränar, nu senast i Rom där Federer laddar upp inför den enda Masterturnering som han ännu inte stått som slutsegrare i. Han har fyra finaler bakom sig, senast ifjol då han föll mot Novak Djokovic.
Att Federer efter skadeproblemen under säsongen ska vara med och slåss om årets titel förefaller närmast osannolikt. Men han inleder i alla fall turneringen som världstvåa eftersom Andy Murray inte idag inte lyckades försvara sin fjolårstitel i Masterturneringen i Madrid.
Förresten kvittar det vilken rankning Roger Federer har – han är ändå populärast av alla och så här såg det ut på hans träning i Rom:

                                                           

1 kommentar:

  1. Jonas, håller helt med om vad Du skriver! Vi får hoppas Roger kan spela för fullt i Rom!
    /Bo

    SvaraRadera