måndag 30 maj 2016

Drench(ed) Open är här igen - 16 år efter Normans final

Tydligare kan det väl inte sägas
Inte en boll kommer i dag slås i French Open.
Ovädret innebär risk för mycket olika förutsättningar för spelarna som går till final.
Världsettorna Novak Djokovic och Serena Williams samt övriga spelare på deras halvor missgynnas av spelschemat eftersom de inte hunnit längre än till åttondelsfinal. Segrarna i dessa får i och för sig likvärdiga förutsättningar till efterföljande dags kvartsfinaler men spelarna som går till final riskerar ändå att få betala ett pris i slutänden.
Hur högt det blir beror förstås mycket på hur mycket spel vädret tillåter under de närmaste dagarna.
Världstvåan Andy Murray, titelförsvarande Stanislas Wawrinka , amerikanska överraskningen Shelby Rogers och spanska världsfyran Garbine Muguruza finns bland dem som har anledning att vara nöjda då de redan är kvartsfinalklara.
**
Franska tennisförbundet är tack vare Grand Slam-turneringen på Roland Garros ett av världens rikaste förbund.
Självklart finns pengar till takbygge.
**
Inte sedan 30 maj (!)  2000 har en hel dag regnat bort på Roland Garros. Inte minst vi svenskar har ett bättre minne av turneringen. Det var då kämpen Magnus Norman slog sig fram till final och konkurrerade med segraren Gustavo Kuerten om titeln som tennisens gruskung. Norman nådde också andraplatsen på rankningen under den säsongen. I dag fyller han 40 år. Magnus var med sin obändiga vilja ett föredöme som spelare och han är det också som coach. Oerhört seriös, noggrann och ständigt öppen för att lära nytt.
Vill du fira Magnus och samtidigt göra en insats för att hjälpa barn med astma och allergier? Gå då in här: - Magnus Normans blogg - och läs om den behjärtansvärda insamling han startat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar