tisdag 31 maj 2016

Genialt eller dåraktigt att anlita honom som coach?


Inget snack om vem som bestämmer i coachtrojkan
Vad tror ni om Milos Raonic beslut att utöka sin coachstab med John McEnroe?
Jag tror att det kan vara ett smart drag men även om den 57-årige amerikanen inte är lika lynnig som under storhetstiden finns ändå risk för uppslitande bråk.
Och: vilken roll får Carlos Moya och Raonic tekniktränare Riccardo Piatti då McEnroe nu kliver in i bilden?
Den frågan kräver ingen betänketid: Moya och Piatti blir marionetter i händerna på amerikanen som inte tolererar att bli ifrågasatt.
Men han har ett spelsinne långt utöver det vanliga och kan se de där små detaljerna som gör så stor skillnad. Den tidigare världsettans första uppgift blir att hitta det för Raonic optimala grässpelet till Wimbledon.
–  Han har inte lyckats så bra på gräs som en spelare av hans storlek borde kunna göra. Jag tror att han kan vinna Wimbledon, säger McEnroe om sin 196 centimeter långe adept som visserligen var i semifinal för två år sedan men annars inte överlevt tredje omgången i Wimbledon.
** 
Challenge kunde tidigare i år berätta att Johanna Larsson kommer att få spela OS i Rio. I dag blev det officiellt.
**
Nej, det blev inte mycket spel i Franska mästerskapet i dag heller. Bra för tidningarnas redigerare som slapp hamna i tidsnöd. När det sker kan det bli fel. Ibland riktigt fel. Under ett av de Franska mästerskap jag bevakade för SvD fick redigeraren krönikan bara några minuter före deadline. Han hann inte läsa igenom texten utan såg bara några ord i början och satte rubriken:
Magnus Norman föll mot Roland Garros”.

2 kommentarer: