måndag 2 maj 2016

Här skämmer Dimitrov ut sig


Snacka om att balla ur
Att tappa humöret i en match är en sak.
Att tappa besinningen till den grad att matchen går förlorad är något helt annat.
I ATP-finalen i Istanbul skämde bulgaren Grigor Dimitrov ut sig och sitt team i vilket coachen Johan Örtegren ingår.
Dimitrov servade för karriärens femte titel (den första tog han i If Stockholm 2013) vid 7-5, 5-3 mot Diego Schwartsman men tappade setet i tiebreak och tog bara åtta poäng i skilje.
Där krossade han racket vid tre tillfällen och svenska domaren Mohamed Lahyani utdelade varning, poängstraff och gamestraff - det sista vid 5-0 till argentinaren som alltså inte fick slå in matchbollen fram till karriärens första titel.
Dimitrov var mycket ångerfull och bad om ursäkt på prisceremonin men skadan var redan skedd. Han kommer under resten av sin karriär få leva med att denna filmsekvens visas så snart det diskuteras om hur spelare inte ska uppträda.
Förhoppningsvis var hans totala urballning en engångsföreteelse och inte ett tecken på ilska och frustration över att karriären så här långt inte alls blivit vad den lovade för fyra, fem år sedan.
4 kommentarer:

 1. Tycker det var superbra att Diego vann turneringen. Det är svårt för de som inte har längden med sig att hävda sig i dagens 🎾.

  SvaraRadera
 2. Hej Tomas! Håller med. Det mest bedrövliga i Dimitrovs uppträdande var att han berövade sin motståndare möjligheten att få slå in matchbollen. Respektlöst! Mvh Jonas

  SvaraRadera
 3. Hej. Håller helt med. Bristen på (upp)fostran och föräldrar/coacher, som redan tidigt låter barn få utlopp för sin aggressivitet skadar spelet. Det behövs markeringar betydligt tidigare i karriären från tävlingsledning och olika förbund. En väldigt trist attityd sprids tidigt idag i Sverige bland unga tennisspelare och olika attityder och härskartekniker påverkar matcher. Vi tävlade i USA i sommras och det var en helt annan stämning mellan spelare och föräldrar. Här har Sverige mycket att lära.

  SvaraRadera
 4. Precis. Att inte låta den andra spelaren slå in match bollen är verkligen lågt och bör ge hårda böter.

  SvaraRadera