måndag 23 maj 2016

Klart han och andra undrar varför stjärnan har slocknat


Bakslagen radar upp sig för Dimitrov
Grigor Dimitrovs stjärna har slocknat.
Inte för gott förstås men redan tillräckligt länge för att resa frågan om han någonsin kommer att lysa så klart som många tidigare trott.
Jag finns i den skaran och pekade för några år sedan ut den allroundkunnige bulgaren som en framtida världsetta. Visst, loppet är absolut inte kört men för tillfället får han främst inrikta sig på att hålla en plats bland de 50 bästa.
Nu 35-rankade Dimitrov föll i dag i första omgången i Franska mästerskapet mot Viktor Troicki. Eftersom han inte hade några poäng att försvara spelar det ingen roll om vi ser till rankning men bakslaget tär självklart ytterligare på bulgarens självförtroende. Han åkte ut direkt även i Masterturneringarna i Madrid och Rom. Innan dess var han i final i Istanbul men det enda bestående minnet därifrån är ändå hur Dimitrov skämde ut sig i finalen då han fick varning, poängstraff och gamestraff efter att ha krossat racket.
Grigor Dimitrov är 25 år, fick sitt stora genombrott 2014 och det var inte alls anmärkningsvärt att han förra året fick en reaktion då han för första gången i karriären hade många poäng att försvara.
Årets dipp är mer svårförklarlig och jag kan tänka mig att Dimitrov letar förklaringar i sitt team och inom en snar framtid presenterar en ny uppställning. Med det inte sagt att detta skulle vara lösningen.
Sanningen är kanske att Grigor Dimitrov i själva verket inte har vad som krävs för att nå de höjder som många trott.
Jag tror i och för sig fortfarande att han har det men visst, ju längre tiden går desto större grogrund för tvivlen att växa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar