lördag 28 maj 2016

Nadal berättar om skadan - som öppnar för Zverev & Co

Zverev - en av sportens hetaste tonåringar
Visst känns den 115:e upplagan av Franska mästerskapet lite märklig.
Efter att ha spelat 65 raka Grand Slam-turneringar tvingades Roger Federer lämna återbud.
Igår kastade niofaldige Paris-segraren Rafael Nadal in handduken på grund av en handledsskada.
Att Federer med största sannolikhet inte skulle haft med kampen om titeln att göra kvittar – han lämnar ändå ett tomrum efter sig.
Detsamma gäller förstås Nadal och med honom försvann också ett av de största hoten mot storfavoriten Novak Djokovic. Den 29-årige spanjoren har visserligen inte visat sitt gamla bästa jag under våren men tillräckligt mycket för att ge besked om att han är uppe ur sin långa formsvacka.
Därför placerade jag inför turneringen Nadal som Djokovic tredje svåraste utmanare efter Andy Murray och Stanislas Wawrinka.
Med den tidigare gruskungen från Mallorca borta ur bilden öppnas vägen upp för andra.
Till exempel då för segraren i det som i mina ögon är dagens höjdare på Roland Garros: Dominic Thiem-Alexander Zverev.
Här får vi se två av tennisens hetaste framtidsnamn.
Thiem är 22 år, rankad 15 och har ingen yngre spelare framför sig på listan. Österrikaren - med coachen Joakim Nyström i sitt team - har sex titlar på meritlistan och tre av dem har kommit i år, bland annat då på gruset i Nice där han finalbesegrade just Zverev med 6-0 i skilje.
Den 19-årige tysken ligger 41:a vilket är hans bästa rankning i karriären. Zverev lät höra tala om sig redan för två år sedan då han sensationellt slog sig fram till semifinal i 500-turneringen i Hamburg.
Förra sommaren blev han stor publikfavorit i SkiStar Swedish Open i Båstad där han i semi föll mot veteranen Tommy Robredo.
Zverev och Thiem börjar känna varandra rätt bra vid det här laget. Dagens möte är faktiskt det tredje mellan dem på bara en månad och Thiem har vunnit båda gångerna i skiljseset.
Segraren i dag slipper Nadal i åttondelsfinal och möter istället dennes landsman Marcel Granollers – självklart långtifrån en given match men ändå en oerhört mycket tacksammare uppgift.
David Goffin, Nicolas Almagro, Ernests Gulbis (tänk om han alltid var lika tänd som hittills i turneringen) och Jo Wilfried Tsonga är de andra spelarna som genom Nadals uttåg fått ökat hopp om att gå fram till en semifinal mot Djokovic.
Hör här Nadal berätta själv om skadan: 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar