fredag 27 maj 2016

Titta vilka som kan vänta Johanna Larsson i Paris


Serena och Venus har tagit 13 Grand Slam-titlar i dubbel
Serena OCH Venus Williams – där har ni förmodligen Johanna Larssons nästa motståndare i Franska mästerskapet.
Ja, den 27-åriga Sverigeettan behöver naturligtvis inte stå ensam mot de amerikanska fixstjärnorna utan har Kiki Bertens vid sin sida.
Paret skrällde i torsdags mot andraseedade titelförsvararna Bethanie Mattek-Sands/Lucie Safarova och följde i dag upp med 2-1-seger mot Maria Irigoyen/Paula Kania.
Systrarna Williams är ännu inte klara för tredje omgången men det krävs skada, sjukdom eller ointresse för att de inte ska ta sig dit.
Kolla in deras facit:
13 Grand Slam-titlar. Fem i Wimbledon, fyra i Australian Open och två i US Open och Franska mästerskapet.
3 OS-guld. Sydney 2000, Peking 2008 och London 2012.
Samlingen Grand Slam-titlar kunde ha varit betydligt större. De spelar nämligen inte dubbel kontinuerligt och detta är faktiskt blott femte gången de visar upp sig på Roland Garros.
Det är också deras första Grand Slam-turnering sedan 2014 och den senaste titeln i dessa sammanhang togs i Wimbledon för fyra år sedan.
Även om formstarka Larsson/Bertens (som förra veckan spelade hem dubbeltiteln i WTA-turneringen i Nürnberg) har större chanser att övervinna doldisarna Diatjenko/Galina Voskoboeva skulle det mötet passera jämförelsevis obemärkt.
Match mot Williams i en Grand Slam går utanpå det mesta en spelare kan få uppleva.
Det skulle – oavsett resultat - vara en match att minnas för resten av livet för Larsson och Bertens. Dessutom ska man absolut inte avskriva det 14-rankade parets möjligheter.
Williams har spelat en turnering ihop i år och föll då (Rom) direkt mot 54-rankade Andreja Klepac/Katarina Srebotnik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar