torsdag 5 maj 2016

Nytt styrkebesked av Ymer


Slår ur underläge i kvarten
Elias Ymer har nått minst kvarten i tre av de fyra Challengers han spelat i år – en klart bättre
utdelning än han haft på denna nivå tidigare säsonger.
I Barletta tog den 20-årige Sverigeettan karriärens andra Challenger-titel, i RC Hotel Open i Jönköping nådde han kvarten och på fredagen spelar han kvartsfinal på gruset i Aix en Provence.
Motståndare är tio år äldre tjecken Lukas Rosol som upplevde karriärens hittills största ögonblick då han 2012 slog ut världstvåan Rafael Nadal i Wimbledon.
Rosol har som bäst varit rankad 26 (för två år sedan) och ligger idag 72 på listan.
Han har i år vunnit nio matcher på ATP-touren, två fler än vad Ymer fått ihop under sin korta karriär och gäller självklart som favorit i fredagens kvartsfinal. Deras enda tidigare möte var i första omgången i fjolårets Franska mästerskap där tjecken vann med 3-0.
Men Elias har visat stark form under den senaste tiden. Senaste turneringen var i Estoril där han kvalade in. En seger mot Rosol skulle innebära svenskens klart största skalp hittills år då den bäst rankade spelare han besegrat är Gasto Elias som låg 118 då de möttes i kvarten i Barletta.
Att Elias under säsongen i huvudsak besegrat spelare som ligger efter honom på rankningen förtar inget av framgångarna på Challengertouren. I den hårda konkurrensen är det nog så tufft att gå in som favorit mot en på papperet sämre motståndare. Mot klart bättre rankade motståndare kan ”jag-har-inget-att förlora-känslan” få spelare att våga spela ut på ett helt annat sätt – åtminstone fram till lägen då de inser att skrällen är nära.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar