torsdag 5 maj 2016

Stort stjärnfall i Madrid


Världssexan Simona Halep är enda seeedade spelare som gått till kvartsfinal i WTA-turneringen i Madrid.
Utvecklingen hade varit en mardröm för arrangören om det inte varit för att turneringen spelas parallellt med Masterturneringen.
Enstaka skrällar är alltid kul men ett så stort stjärnfall som det i veckan varit i Madrid får mycket av luften att gå ur turneringen för arrangör, sponsorer, åskådare och tv-tittare.
Självklart finns det undantag som bekräftar regeln. I Rumänien är det förmodligen ett större intresse än normalt, förutom Halep har landet ytterligare tre spelare i kvarten.
Stjärnfallet började redan innan turneringen drog igång då överlägsna världsettan Serena Williams drog sig ur på grund av sjukdom. Nionderankade Maria Sjarapova var borta sedan tidigare eftersom hon är avstängd i väntan på sin dopingdom. (Det finns tecken på som tyder på att ryskan som befarat ska komma lindrigt undan men det gör mig bara illamående så den saken lämnar jag därhän här och nu).
Av de 16 seedade spelarna föll fem bort i första omgången, bland dem världstvåan Agnieszka Radwanska, trean Angelique Kerber och åttan Roberta Vinci.
I andra omgången försvann bland andra världsfyran Garbine Muguruza och i tredje rundan tackade tjeckiska sexan Petra Kvitova och femman Victoria Azarenka för sig, vitryskan tvingades lämna wo på grund av ryggskada.
Kvartsfinalerna: Dominika Cibulkova, Slovakien-Sorana Cirstea, Rumänien, Louisa Chirico, USA-Daria Gavrilova, Australien, Simona Halep, Rumänien-Irina Camelia Begu, Rumänien, Samantha Stosur, Australien- Maria Patricia Tig, Rumänien.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar