söndag 12 juni 2016

Därför slår svenska toppduon från underläge i Wimbledon


Sverigeettan Johanna Larsson och tvåan Rebecca Peterson har allt annat än optimala förutsättningar i Wimbledon som drar igång 27 juni.
Larsson tvingades tidigare i veckan på grund av skadekänning i ett lår bryta sin första match i WTA-turneringen i Rosmalen och Peterson har under en tid varit satt ur spel på grund av svåra problem med en visdomstand.
Larsson är rankad 55 och Sveriges enda direktkvalificerade spelare i singel. Hon gör sin sjätte raka start i Wimbledon och väntar fortfarande på första segern på gräset där hon med sina yviga svingar inte kommer till sin rätt. 
Hon är nu hemma och kör fys, coachen Mattias Arvidsson berättar för Challenge att de börjar tennisträningen - ”börja slå på bollen” - på tisdag och reser till Wimbledon nästa torsdag för 3.5 dagars grästräning innan allvaret börjar.
Peterson var på g då hon för en tid sedan fick problem med en visdomstand.
Besvären spred sig till halsen men tack och lov valde Rebecca att ta ett speluppehåll – och tio dagars penicillinkur - i så god tid att hon inte äventyrar sin hälsa.
Peterson är rankad 125 och kvalar till säsongens tredje Grand Slam-turnering. Gräs är inte hennes underlag och med tanke på uppehållet och att hon inte kommer ha så mycket grässpel i kroppen fram till sitt fjärde raka Grand Slam-kval är det inte mycket som talar för att 20-åringen från Järfälla för första gången ska slå sig in i huvudturneringen i dessa sammanhang.
Å andra sidan: spelare som av en eller annan anledning kan gå in helt utan press och förväntningar slår ibland både sig själv och omgivningen med häpnad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar