söndag 12 juni 2016

"Ny" Murray att vänta efter återföreningen med Lendl


Här är det ingen tvekan vem som bestämmer
Andy Murray har vid flera tillfällen under de senaste åren försökt locka tillbaka coachen Ivan Lendl.
Men förgäves – fram till nu.
Med start i kommande veckas ATP-turnering i Queens kommer den åttafaldige Grand Slam-segraren att coacha Murray under den runt månadslånga grässäsongen.
Ett lär vara säkert: att Murray under den perioden inte kommer att håna och förnedra sitt team på sättet som han gjort med alla sina coacher – utom just Lendl.
Då de började samarbeta 2012 gjorde den tidigare världsettan klart att han skulle lämna jobbet i samma stund som Murray uppträdde respektlöst. Det skedde inte. Istället blev Murray en vinnare om än inte direkt. I Wimbledon åkte han på sin fjärde raka förlust i en Grand Slam-final, för övrigt lika många finalförluster som Lendl hade i dessa sammanhang innan han bröt sviten i Franska mästerskapet 1984.
Murray tog sin första Grand Slam-titel i US Open 2012, spelade samma år hem OS-guldet i London och blev året efter förste brittiske herrsegrare i Wimbledon på 77 år.
Våren 2014 bröt Ivan Lendl samarbetet eftersom han inte ville resa så mycket som Murray önskade. Efter brytningen har den 29-årige skotten förlorat samtliga de tre Grand Slam-finaler han varit uppe i. Senast skedde det i Franska mästerskapet och jag är övertygad om att Murray med Lendl på läktaren inte hade vikt ner sig på sättet som skedde mot Novak Djokovic.
Med det inte sagt att återföreningen bäddar för att Murray ska triumfera inför hemmapubliken. Överlägsne världsettan Djokovic spelar i en egen division och det krävs att han underpresterar för att inte ta årets tredje Grand Slam-titel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar