fredag 3 juni 2016

Det blir Drömfinal i Paris - på ett eller annat sätt...


Hoppas att Stan Wawrinka får göra så här efter semin
Det blir drömfinal i Franska mästerskapet.
Nej, semifinalerna har ännu inte dragit igång på Roland Garros men det kvittar – oavsett utgången av dem har vi en höjdarfinal att se fram emot.
Men det är klart, ett finalpar smäller väl högre än ett annat och rangordningen handlar om tycke och smak. Här min lista:

1. Novak Djokovic-Stan Wawrinka. Den överlägsne världsettan mot titelförsvararen. Att det är en repris på fjolårets final ger extra krydda. Serben har inte varit sitt bästa jag i turneringen, lyfte sig i kvarten mot Tomas Berdych som å andra sidan spelar så stereotypt att han aldrig – nåja, nästan aldrig då – ger Djokovic bekymmer. Djokovic är självklart storfavorit i dagens semi mot överraskningen Dominic Thiem men hur är det med nerverna och humöret om saker börjar gå honom emot då han nu har den där saknade Grand Slam-titeln inom räckhåll? 
Wawrinka tvingades till fem set i första matchen mot Lukas Rosol, har därefter tappat bara ett set och går in till semin mot Andy Murray med tre raka inbördes segrar. 
2. Djokovic-Andy Murray. Världsettan mot tvåan. Det skulle bli fjärde stora finalen mellan dem i år. Djokovic vann i Australian Open och på gruset i Madrid och Murray vann senast, i finalen i Rom där Djokovic hade en lång semifinal i knopp och kropp.
3. Dominic Thiem-Stan Wawrinka. Den 22-årige österrikaren är det där unga, heta namn som tennisvärlden längtat efter och som kan röra om i toppen. Slår ur tacksamt underläge i semifinalen mot Djokovic men kan förstås känna av stundens allvar om han närmar sig jätteskräll.
4. Thiem-Murray. Skottens inledning på Roland Garros var minst sagt trevande. Gnällig och tjurig vann han sina två första matcher i fem set, vändningen i kvarten mot hemmafavoriten Richard Gasquet imponerade desto mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar