fredag 24 juni 2016

Hon fick en gräslig lottning


Gör sitt sjätte raka Wimbledon
Sett till motståndarens rankning och årets resultat hade Johanna Larsson kunnat få en långt mycket svårare lottning i Wimbledon.
Ekaterina Makarova ligger 39 och har frånsett kvartsfinalen i den stjärnspäckade WTA-turneringen i Miami inte svarat för några riktigt imponerande resultat i år.
För två år sedan klättrade hon till åttonde plats på världsrankningen, dalade förra året då en benskada spolierade en stor del av säsongen och kräftgången har fortsatt i år.
Men: Den vänsterhänta ryskan är till skillnad från Larsson en mycket stark grässpelare och har visat prov på det  under veckans WTA-turnering i Eastbourne. I kvartsfinal tog resan slut för för Makarova som föll mot Johanna Konta – hemmafavoriten med förutsättningar att bli ett stort utropstecken i Wimbledon.
Makarova har en grästitel och var för två år sedan i kvartsfinal i Wimbledon där Larsson i sin sjätte start fortfarande väntar på första segern.
Segraren ställs mot Sorana Cirstea eller Petra Kvitova, den tjeckiska världselvan som har två Wimbledon-titlar (2011 och 2014) på meritlistan.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar