söndag 19 juni 2016

Murray skrev historia men tysk veteran veckans man


En udda och sevärd spelartyp
Andy Murray skrev historia idag.
Men jag håller ändå Florian Mayer som veckans namn på ATP-touren.
I dag blev den 192-rankade tysken sämst rankade turneringssegrare sedan 240-placerade Nicolas Mahut för tre år sedan lyfte bucklan i Rosmalen.
Mayer, 32 år, gjorde det dessutom i en 500-turnering.
6-2, 5-7, 6-3 på hemmaplan i Halle mot tretton år yngre landsmannen Alexander Zverev.
Bäst av allt: Mayer visade att ”gubbtennis” fortfarande kan fira stora triumfer i en sport där så mycket annars bygger på kraft i serve och forehand.
2010 års If Stockholm Open-finalist (han föll mot Roger Federer) har en hemmasnickrad och avig spelstil som konfunderar motståndarna och då i synnerhet Zverev och de andra ungdomarna som under juniortiden inte stött på något liknande.
Mayer manövrerar ut sina motståndare, är skicklig på att utnyttja deras svagheter och är i sina bästa stunder en av tourens mest sevärda spelare.
Tyvärr har hans karriär under de senaste åren kantats av skador. 2014-2015 spelade han totalt endast 27 matcher på ATP-touren.
Hittills i år har det blivit bara elva matcher, fem av dem i Halle där han besegrade bland andra Kei Nishikori, Dominic Thiem och alltså Alexander Zverev.
Genom framgången klättrar Florian Mayer in på 100-bästalistan (2011 var han 18) och förhoppningsvis kommer vi framöver att få se mycket mer av honom.
Andy Murray då? Jo, han blev genom finalsegern mot Milos Raonic förste spelare med fem titlar i Queens.

1 kommentar:

  1. Kul med Mayer. Såg när han slog Söderling i SO. Kul med gubbtennis 😀😀😀.

    SvaraRadera