söndag 19 juni 2016

De är klara för Wimbledon - besked efter stor dramatik


Wimbledon nästa
Dubbelparet Johan Brunström/Andreas Siljeström är klart för Wimbledon – som sista par och efter stor dramatik.
– Det har verkligen pendlat upp och ner. Först var vi inne, sen ute och sen inne igen, säger Brunström till Challenge och skrattar.
För första gången sedan US Open 2008 finns i Wimbledon ett svenskt dubbelpar i en Grand Slam-turnering. Den gången handlade det om Brunström och Thomas Johansson.
Då Brunström och Siljeström spelade förra veckans ATP-turnering i Rosmalen låg en Wimbledon-biljett i potten. Rankningen efter turneringen avgjorde vilka par som skulle direktkvalificera sig till årets tredje Grand Slam-turnering. Duon låg inför Rosmalen 146 på rankningen (Johan 70 och Andreas 76) och vann en match vilket räckte för att Johan skulle klättra en placering.
Challenge 8 juni Läs här
Det räckte i sin tur precis för paret som också fanns med på sista plats på den preliminära listan.
När den officiella listan kom ut några dagar senare saknades svenskarna. Deras plats var tagen av Ivo Karlovic och Dimitri Tursonov.
– Det lät konstigt tyckte vi. Jag hade tidigare snackat med Karlovic och han var bestämd på att han inte skulle spela dubbel i Wimbledon, berättar Brunström.
Besvikelsen var förstås stor i svenskparet. Biljetten de trodde var säkrad hade gått till andra.
Efter ett par timmar förändrades situationen igen.
- Det visade sig ha blivit något missförstånd mellan Karlovic och Tursonov och de ströks. Plötsligt var vi inne igen, säger Brunström.
På fredag åker han och Siljeström till Wimbledon för fyra dagars grästräning innan allvaret drar igång. Robert Lindstedt spelar i par med australiern Sam Groth och att Sverige har tre herrar i huvudturneringen känns extra kul med tanke på att Franska mästerskapet var första Grand Slam-turnering sedan Australian Open 1980 utan svensk medverkan på herrsidan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar