onsdag 29 juni 2016

Nya svenska framtidshoppet och teamet går skilda vägar


Blev svensk medborgare i januari i år
Framtidshoppet Dragos Madaras, 18 år, och hans team kommer inte överens.
Nu är samarbetet över.
Så här förklarar managern Erik Ullsten brytningen:
"Vi har olika värderingar när det gäller hur man agerar på och utanför banan”, säger Ullsten.
Enligt uppgift handlar det om ett flertal händelser under åren då Madaras inte uppträtt respektfullt och lojalt.
Då jag ber Dragos att ge sin version blir svaret att han just nu inte vill kommentera saken.
Utan vetskap om vad som i själva verket hänt går det naturligtvis inte att ta ställning. Men det skulle förvåna om Ullsten och coachen Mattias Arvidsson väljer denna väg utan att ha fog för det. Samtidigt förvånar det mig att Madaras hamnat i den här situationen. Åtminstone har han vid de tillfällen vi träffats alltid gjort mycket gott intryck.
Sverigeettan Johanna Larsson är affischnamn i teamet där Arvidsson sköter den idrottsliga delen. Madaras har under ett antal år fått mycket stark uppbackning från teamet och har vid flera tillfällen lovordat satsningen som gjorts på honom.
Madaras är född i Rumänien, kom till för Sverige för sex år sedan, spelar sedan tre år tillbaka för Helsingborgs TK och blev svensk medborgare i januari i år.
Den vänsterhänte tonåringen är Sverigeelva på plats 884, var förra året i final i Future-turneringen i Båstad och har i år två semifinaler som bästa resultat på ITF-touren.
Dragos Madaras tackade nej till denna veckas landslagsläger i Båstad där Elias Ymer och de andra laddar upp inför den nya Challenger som spelas nästa vecka.
*
På förekommen anledning: I den första versionen löd rubriken "Nya svenska framtidshoppet sparkas från teamsatsningen." Den rubriken var inte av sensationskaraktär utan återgav i rubrikform den knapphändiga information parterna då hade delat med sig av. Ändå blev det reaktioner på rubriken och jag delgavs ny information som delvis gav en annan bild än den jag först fått. Med anledning av detta har rubriken ändrats och i texten har ordet sparkas tagits bort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar