måndag 27 juni 2016

Framgång för svensk doldis kan ge viktig spin-off-effekt


Rinaldo Persson är Sverigeåtta på plats 681
Precis som i förra veckans Swedish Ladies i Ystad finns åtta hemmahopp i startfältet i Pålsjö Ladies i Helsingborg.
Medan förstaseedade Susanne Celik jagar säsongens fjärde ITF-titel i en 25 000 dollar-turnering handlar det för flera av hennes landsmaninnor om att skaffa sig erfarenhet från en kategori turneringar som fortfarande är något och i vissa fall flera nummer för stor för dem.
Drömscenariot är förstås att en ung spelare som till exempel 18-åriga Kajsa Rinaldo Persson,  Fanny Östlund, 19 år, eller Jacqueline Cabaj Awad, 20 år,  plötsligt får till det i sådana här sammanhang – det skulle kunna ge karriären en rejäl skjuts.
Men viktigast är ändå att någon svenska bakom Celik börjar låta höra tala om sig på denna nivå eftersom det skulle kunna ge en spin-off-effekt.
Henne slår jag ju på träning. Kan hon så kan jag”.
Celik fungerar på ett sätt som draglok för de bakom men avståndet till dem är ändå för stort för att ge den där spin-off-effekten. Men det är klart, skulle Cornelia Lister skrälla mot storfavoriten i första omgången...
Just Lister och Jacqueline Cabaj Awad var – frånsett Celik då – enda hemmaspelare som överlevde första omgången i Swedish Ladies och vi ska förstås inte ha några höga förväntningar på bred blågul succé i Helsingborg.
Men det blir i alla fall minst två hemmahopp i andra omgången. Celik eller Lister och Kajsa Rinaldo Persson eller Martina Yudanov. De två kvalade – liksom Brenda Njuki – in och ställs mot varandra. Noterbart: Kvalet var inte fullt och det räckte med en seger för svenskorna för att gå in i huvudturneringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar