torsdag 9 juni 2016

Sverigeettan rasar på listan efter snabb sorti i Challenger


Är ändå ohotad Sverigeetta
För bara några veckor sedan hade han sin bästa rankning i karriären.
Efter dagens förlust i andra omgången i Challenger-turneringen i Caltanissetta rasar Elias Ymer på listan.
Det var i Caltanissetta han förra året tog sin första titel på Challengertouren. Segern gav 125 rankningpoäng och denna vecka skulle Elias försvara sin hittills största poängskörd i en turnering. Det gick inte alls. Förlusten (6-4, 6-4) mot hemmaspelaren Alessandro Giannessi innebär att Sverigeettan får med sig bara tio poäng.
För ett par veckor sedan låg Ymer 118, inför turneringen i Italien var han 125 och på måndag kommer han att ligga runt 150.
Det har alltså varit ett par tunga dagar för bröderna Ymer. Challenge kunde ju tidigare idag avslöja att 17-årige Mikael på onsdagen fick beskedet att hans comeback dröjer till i september.
För Elias gäller det nu att snabbt skaka av sig besvikelsen efter förlusten. Han hade bara 42 procent i förstaserveprocent och utnyttjade endast en av
sina tio breakbollar medan italienaren förvaltade tre av sina åtta.
Om Elias efter den tidiga sortin inte lägger in en turnering nästa vecka blir kvalet till Wimbledon hans nästa uppgift. Ifjol kvalade han in och har 35 poäng att försvara i säsongens tredje Grand Slamturnering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar