torsdag 9 juni 2016

Tufft besked för jättelöftet - comeback först till hösten


Mikael Ymers tålamod utsätts för hårda prövningar under skadeperioden
Mikael Ymers comeback dröjer ytterligare flera månader.
På onsdagens besök hos sjukgymnasten fick svensk tennis största framtidshopp besked att han inte kan börja tävla förrän i september. 
– Det var självklart ett mycket tråkigt besked även om vi hela tiden varit medvetna om att den här typen av skada tar lång tid att läka, säger Ymers coach Johan Hedsberg till Challenge.
Ymer har på grund av höft/bäcken-skadan inte kunnat spela en match sedan november förra året då han tvingades bryta mötet med storebrorsan Elias i Challengerturneringen i Brescia.
Under den senaste tiden har Mikael kunnat öka en tidigare ytterst lätt träningsdos något utan att få smärtor vilket gjorde att han och teamet runt honom hoppades att comebacken inte skulle vara alltför avlägsen.
Att den nu dröjer ytterligare ett antal månader är självklart oerhört tufft för en 17-åring som brinner för sin sport och som förra året visade resultat som gjorde att årets säsong såg hyperintressant ut för hans del.
Jag känner verkligen starkt för Micke och förstår om han ibland tycker att tennistillvaron är en enda lång uppförsbacke.
Tack och lov har han i Johan Hedsberg en både erfaren och empatisk coach med förmåga att stimulera och motivera. Hedsberg, de övriga på akademin Good to Great och familjen är självklart extra betydelsefylla för Ymer i den situation han nu befinner sig.
Den varar inte för evigt och då tillvaron återgått till det normala kommer Mikael Ymer definitivt att kunna ta med sig många positiva saker från den långvariga skadeperioden.
Men det är säkert en ganska klen tröst för honom just nu.
Att skynda långsamt är ju i regel inte tonåringarnas allra bästa gren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar