lördag 18 juni 2016

Sverigeettans ras på listan ger ingen anledning till oro


Spelar Challenger-semi i dag
Elias Ymer har på bara några veckor rasat från 118 till 151 på rankningen.
Det ser förstås inte bra ut på papperet.
Men ger ingen som helst anledning till oro för att Sverigeettans utveckling plötsligt skulle ha stannat av.
Även om rankningen självklart inte ljuger kan den som i detta fall sända ut en lite missvisande signal. Enda orsak till Ymers tapp är ju egentligen att han under veckan i italienska Caltanissetta inte spelade lika bra där som motsvarande tid förra året. 115 av de 125 poäng han hade att försvara försvann och vips var fallet på listan ett faktum.
På årsrankningen – racet – fick det inga sådana konsekvenser. Där står inga fjolårspoäng på spel utan skörden byggs på under hela säsongen och på den listan ligger Elias 124.
Inte minst i början av sina karriärer känner många spelare en större press av att behöva försvara sina poäng i en turnering än de i själva verket har anledning till.
Med lite mer erfarenhet kan de se på saken i ett större perspektiv och stirrar sig inte blinda på att de måste lyckas just den eller den veckan.
I går kunde Challenge avslöja att Elias Ymer avstår nästa veckas Wimbledon-kval och jag beskrev beslutet som klokt, modigt och moget.
Det visar ju att han ser fjolårets 35 poäng i Wimbledon som försumbara och ger honom större möjligheter att lyckas på de efterföljande grusturneringarna.
Men hans val ska förstås inte tolkas som ett
Challenge i går Läs här
tecken på att Elias blir en renodlad grusspecialist som Sverigetvåan Christian Lindell utan planeringen är gjord efter vad som nu passar Ymer bäst.
Sent i eftermiddag har Ymer möjlighet att gå fram till sin andra Challengerfinal för säsongen. 20-åringen från Skara är fjärdeseedad i Perugia, har vunnit sina tre första matcher i skiljeset och möter 160-rankade argentinaren Nicolas Kicker.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar