fredag 17 juni 2016

Ymer väljer bort Wimbledon - ett klokt och modigt beslut


Väljer att stanna kvar på gruset
Förra året kvalade han in i Wimbledon och fick stora rubriker.
I år väljer Elias Ymer bort världens mest kända turnering.
Den 20-årige Sverigeettans beslut är klokt, modigt och moget.
Säkert finns det personer som ifrågasätter det kloka i att frivilligt avstå Wimbledon. Där samlas ju inte bara gräddan av proffsen utan är också en samlingsplats för sponsorer och all världens tennismedia.
Bättre möjlighet till exponering än där finns inte och det fick Elias själv uppleva förra året.
Ändå väljer han alltså att efter veckans Challenger i Italien – där han på fredagen spelar kvartsfinal – att åka hem för en veckas vila/fysträning samtidigt som Wimbledon-kvalet spelas.
Om Elias varit direktkvalificerad till årets tredje Grand Slam-turnering hade det självklart inte varit något snack om saken. Då skulle han efter Challengern i Perugia åkt till Wimbledon och fått en veckas grästräning innan allvaret dragit igång.
Men när han nu skulle ha behövt kvala gör han i mina ögon helt rätt som väljer grässpel bort för att istället stanna kvar på gruset som är hans bästa underlag. Att Elias har 35 poäng att försvara i Wimbledon är mest kuriosa.
Vi har naturligtvis tänkt igenom det här mycket noga och kommit fram till att den här lösningen passar Elias bäst. Med den här planeringen får han också betydligt bättre möjligheter att förbereda sig för Swedish Open än vad som var fallet förra året, säger Elias coach Fredrik Rosengren till Challenge.
Swedish Open är en mycket viktig turnering för honom och förra året blev det inte alls som han hoppades där.
Efter nästa veckas vila/fysträning i Stockholm väntar en veckas landslagsläger i Båstad, därefter den nya Challengern i Båstad och ovanpå det SkiStar Swedish Open där den överlägsne Sverigeettan självklart är ett av de största affischnamnen
I dagsläget behöver Ymer ett wild card för att gå in i SkiStar Swedish Open och är läget oförändrat när turneringen drar igång blir istället den efterföljande veckans ATP-turnering i schweiziska Gstaad den första någonsin där Elias Ymer direktkvalificerar sig på sin rankning.
Förra säsongen kvalade Elias in i samtliga fyra Grand Slam-turneringar. I år föll han bort i kvalet i Australian Open och Franska mästerskapet, avstår nu kvalet i Wimbledon och hur det blir med US Open återstår att se. Ja, direktkvalificerar han sig blir det förstås spel på Flushing Meadows men i annat fall talar det mesta för att Elias hoppar över hardcourt och fortsätter på grus.

2 kommentarer:

  1. Intressant! Ska bli roligt att se Elias i Båstad.

    Bra blogg Jonas, alltid lika trevligt att läsa.

    Mvh Eric

    SvaraRadera