onsdag 8 juni 2016

Sveriges bäste dubbelspelare tillbaka med en ny partner


Ser till att svensk herrtennis är med i Wimbledon
Robert Lindstedt är tillbaka på banan.
Med ny partner.
Och som segrare.
– Sjukt skönt att vinna i comebacken. Jag var rent av lycklig efter segern, säger Lindstedt till Challenge.
Det var på träning under ATP-turneringen i Istanbul sista veckan i april som den 39-årige dubbelspecialisten skadade fästet till ett revben. Lindstedt och britten Dominic Inglot tvingades lämna wo i kvartsfinalen och svensken var inte återställd till Franska mästerskapet där hans imponerande svit på 35 raka Grand Slam-turneringar bröts.
Lindstedt -rankad 30 - gör denna vecka comeback på gräset i ATP-turneringen i Stuttgart men inte med Inglot vid sin sida. Där finns istället 28-årige och 194 centimeter långe australiern Sam Groth, 97:a på listan där han i början av förra säsongen låg 24:a vilket är hans bästa placering i karriären.
Paret inledde med seger i raka set mot kroatiska duon Marin Cilic/Antonio Sancic och möter i kvarten bröderna Mike och Bob Bryan.
Snacka om värdemätare för det helt nykomponerade svensk-australiska paret som kommer att spela Wimbledon ihop.
Då är svensk herrtennis alltså garanterat representation i den turnering som av många hålls som den finaste i Grand Slam-kvartetten. Det nyligen avslutade Franska mästerskapet var första Grand Slam-turnering sedan Australian Open 1980 utan svensk deltagande på herrsidan.

1 kommentar:

  1. Kul att RL är tillbaka. Sam Groth är ju en riktig grässpecialist med en kanonserve. De hinner spela ihop sig till Wimbledon så det kommer bli spännande att se hur långt dem kan gå.

    SvaraRadera