söndag 5 juni 2016

Upp till bevis för Elias Ymer då första titeln ska försvaras


Har två tagit två Challenger-titlar
125 poäng står på spel för Elias Ymer i den stundande Challenger-turneringen i Caltanissetta.
Det var där Sverigettan förra året tog sin första titel på Challengertouren och kommande vecka har han fler poäng att försvara än i någon tidigare turnering.
Det sätter självklart en extra press på Elias som vid tidig sorti skulle rasa rejält på listan. Men det är också just sådana här tillfällen som är så viktiga för hans fortsatta utveckling. Det handlar om att visa sig mogen uppiften.
Ymer har fått en gynnsam lottning i ett inte skräckinjagande startfält. Rankad 118 är han tredjeseedad i turneringen och möter i första omgången Yan Bai. Den 27-årige kinesen är rankad 219 och har vunnit blott två av de sex grusmatcher han spelat i Challengers och grusfacit på ITF-touren är 3-5.
Föga imponerande siffror som visar att Elias Ymer i första rundan främst går en match mot sig själv och den höga poängskörd som står på spel.
*
På måndagen spelas i Jönköping finalerna i Next Generation Cup. Regionsfinalerna inleddes redan i lördags och sammanlagt 96 spelare ställde upp. På nationaldagen avslutas också de tre tränarkurserna (Tennisens Plattform, TGU 1 och TGU 2) som lockat 65 deltagare.
Det är Tennis Syd som står bakom det sammanlagt fyra dagar långa evenemanget i Jönköping Rackethall som i fredags inleddes med chefstränarträff.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar