onsdag 22 juni 2016

Wow - vilken grym vändning! Är en seger från GS-debut


Allroundskickliga Rebecca har klarat omställningen till gräs
Inte sedan US Open 2013 har Sverige haft två svenskor i huvudturneringen i Grand Slam.
Men nu kan det bli verklighet igen.
Rebecca Peterson svarade för en helt makalös vändning då hon i dag mötte hemmahoppet Katie Boulter i Wimbledonkvalets andra omgång.
Boulter hade 6-4, 5-0 ! Dessutom matchboll vid 5-4 – då den 19-åriga brittiskan gjorde dubbelfel.
Efter två timmar och 17 minuters spel stod Peterson som segrare med 4-6, 7-6, 6-3 och efter att för andra matchen i rad ha vänt 0-1 i set är den 20-åriga Sverigetvåan alltså framme i kvalfinal. Detta är Petersons fjärde raka Grand Slam-kval och det är första gången som hon är så här nära att få göra Grand Slam-debut.
Rebecca hade sina chanser att koppla grepp redan i första set och när hon inte lyckades förvalta dessa och därefter tappade serven direkt i andra rann det iväg till 0-5.
Inte minst mentalt måste detta hade varit en mycket viktig seger för Järfällatjejen som på grund av problem med en visdomstand inte haft några bra förberedeleser inför den anrika grästurneringen.
Då jag för några veckor sedan träffade henne på sommartourtävlingen Audi Danderyd Open strålade Rebecca av förståeliga skäl inte av självförtroende.
Hon har inte spelat på gräs sedan juniortiden och det fanns självklart frågetecken för hur hon skulle anpassa sig till underlaget. Med tanke på hennes allroundskicklighet var oron kanske obefogad.
I kvalfinal möter Peterson förstaseedade tyskan Tatjana Maria, rankad 103 och förra året framme i tredje omgången i huvudturneringen i Wimbledon där hon inlett årets kval med två komfortabla segrar.
Det krävs alltså en rejäl skräll för att Rebecca Peterson ska göra Johanna Larsson sällskap i huvudturneringen.
*
Larsson och Sofia Arvidsson var de två svenskorna i US Oppen 2013.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar