tisdag 21 juni 2016

Hon har kvalfinal för ögonen - men tuff utmaning väntar


Tog idag ett första steg mot Wimbledondebut
Sverigetvåan Rebecca Peterson spelar på onsdagen för en kvalfinalplats i Wimbledon.
Motståndare: 592-rankade hemmahoppet Katie Boulter som gått in i kvalet på wild card.
Sett till rankning är 125-placerade Peterson naturligtvis klar favorit men i detta fall ska vi titta lika mycket till deras erfarenhet av grässpel.
Rebecca spelade i dag sin första match på gräs sedan juniortiden och vände 0-1 i set mot turkiska tvåan Ipek Soylu som också hon saknar erfarenhet av grässpel.
Det gör inte 19-årige Boulter.
Hon har sin vardag på det nationella tenniscentret i Roehampton och är hemtam på underlaget. För två år sedan var Boulter världstia bland juniorer och redan då spelade hon sitt första Wimbledon-kval.
Hennes blygsamma rankning kan till största delen förklaras av en efterhängsen ryggskada som spolierade hela förra säsongen.
Hon inledde 2016 på plats 889 och har hittills i år spelat främst på ITF-touren men utan att nå några riktigt stora framgångar. Katie Boulter spelade sex gräsmatcher – på tre turneringar – inför Wimbledonkvalet.
Rebecca Peterson gör sitt fjärde raka Grand Slam-kval och kan för första gången gå fram till kvalfinal. Men onsdagens uppgift är alltså långt tuffare än vad de båda spelarnas rankningplaceringar ger sken av.
Segraren ställs i kvalfinal mot förstaseedade tyskan Tatjana Maria eller An-Sophie Mestach från Belgien.
De tolv kvalfinalsegrarna får plats i det 128 spelare starka startfältet i huvudturneringen där Johanna Larsson är direktkvalificerad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar